Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace blogger

Jens Mattias Clausen

Jens arbejder med klima- og energipolitiske spørgsmål med særligt fokus på EU og det internationale område, herunder klimaforhandlingerne i FN, som han har fulgt tæt i en årrække. 

Se mere

 • 6. marts 2015

  Regeringen bør slutte sig til det ambitiøse klimahold i Europa, bl.a. ved at hæve målene for vedvarende energi bør hæves: "Både 27% og 30% er en dårlig deal for både klimaet og Europa, men så sandelig også for de mange danske virksomheder, der yder deres bidrag til omstillingen."

   

  Der er næppe nogen i det ganske danske klima- og energimiljø, der kan være i tvivl om, hvordan regeringens arbejde med bæredygtig omstilling i den hjemlige andedam bonner ud på tilfredshedskontoen hos de grønne organisationer.

  Væk er den st... Læs mere >

 • Energiunionens vinterpakke står ikke mål med de floromvundne gloser ved klimatopmødet i Marrakech, men det er endnu ikke for sent at levere.

  1. februar 2017

  Kulindustrien sakker bagud på verdens energimarked, mens vedvarende energi tager føring. Desværre tager EU-Kommissionen ikke teten som Kina, men holder fast i de de fossile brændstoffer som med kulproduktionen her i Tyskland. Muligheden for EU forrest i det grønne felt er der, men den skal gribes helhjertet.

   

  Valget af Trump kastede en mørk skygge over de internationale klimaforhandlinger i Marrakech i nove... Læs mere >

 • Tilgangen til energiunionen fra EU har hidtil været håbløst gammeldags og favoriserer fortsat sort energi. Det skal der hurtigst muligt rettes op på, så EU kan leve op til de internationale forpligtelser under Parisaftalen.

  19. januar 2017

  Energiunionens mål om at gøre Europa uafhængig af energi udefra er vigtigt. Men der er et alvorligt problem. I stedet for at gribe mulighederne ved satse på mere sol- og vindenergi, som Spanien gør det her med en af sine solparker, der kan frigøre Europa for import af energi, så bygges der fortsat flere gasledninger. Det sætter Europa i en mere sårbar og afhængig situation og fortsætter den klimaskadelige kurs. Der er brug for at skifte kurs. © Markel Redondo / Greenpeace

   

  Da den franske u... Læs mere >

 • COP22 skal give klimaaftale kød på skelettet

  Blogpost af Jens Mattias Clausen - 1. november, 2016 kl. 15:58

  Verdens kamp mod klimaforandringerne er kommet ind i en ny tidsalder. Efter Paris-aftalen blev vedtaget for snart et år siden, har vi set en gryende erkendelse hos mange aktører, herunder nogle af verdens største virksomheder og investorer, af at den ... Læs mere >

 • Efter flere år med konstant politisk positionering og taktisk fodslæberi, var stemningsskiftet til at tage og føle på, da verdens klimaforhandlere mødtes i slutningen af maj til det første FN-møde siden Paris-aftalen blev vedtaget i december sidste år... Læs mere >

1 - 5 af 16 resultater.