Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Presse

Her finder du blandt andet de seneste pressemeddelelser, fakta, baggrundsinformation, billeder og video fra Greenpeace-kampagner. Denne del af hjemmesiden henvender sig til journalister og forskere.

Du kan kontakte vores presseafdeling her:

Pressetelefon: +45 33 37 63 99

Seneste

 

Greenpeace slæber arktisk olie for retten

Pressemeddelelse | 18. oktober, 2016 kl. 10:30

Greenpeace og Natur & Ungdom har i dag sagsøgt den norske regering for at tillade olieselskaber at bore efter olie i Arktis. Anklagerne lyder på brud på Paris-aftalen og Grundloven. Det er første gang, at Grundlovens miljøparagraf om...

Rød alarm i Arktis

Pressemeddelelse | 15. september, 2016 kl. 0:00

Havisen i Arktis har nået sin årlige minimums-udbredelse for 2016 ifølge National Snow and Ice Data Center. Det samlede areal på 4,14 mio. km2 skriver sig ind i historiebøgerne som det andet laveste, siden satellitmålinger startede i 1979.

Kemi i luften hos The North Face, Haglöfs, Mammut og Norrona

Pressemeddelelse | 13. juli, 2016 kl. 10:57

Greenpeace har netop publiceret resultatet af en række luft-prøver indsamlet i outdoor-butikker tilhørende kendte brands som Mammut, The North Face, Norrona og Haglöfs.

Nike, Esprit, Victoria’s Secret og LiNing skraber kemi-bunden

Pressemeddelelse | 5. juli, 2016 kl. 15:34

I dag er 19 globale tøjmærker og deres indsats for at rense ud i brugen af kemikalier blevet ranglistet. Desværre er det kun Inditex (ejere af Zara), H&M samt Benetton, der er godt på vej mod at eliminere de værste kemikalier fra deres produkter...

Vattenfall-salg svigter Paris-aftalen

Pressemeddelelse | 2. juli, 2016 kl. 13:24

På et pressemøde kl 10.30 her til morgen annoncerede den svenske regering, at den har godkendt et ønske fra den stats-ejede energi-gigant Vattenfall om at sælge sine brunkuls-aktiviteter til tjekkiske EPH.

Danmark, Norge og Island forhindrer beskyttelse af Arktis

Pressemeddelelse | 24. juni, 2016 kl. 16:09

Det lykkedes ikke de 15 medlemslande i OSPAR Konventionen at nå til enighed om beskyttelse af et område i Arktis på størrelse med Storbritannien.

Flere nyheder og blogs