Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace aktion mod Gazprom afsluttet - kampagnen for Arktis fortsætter

Pressemeddelelse - 28. august, 2012
Greenpeace afsluttede tirsdag morgen fem dages aktion mod Gazproms olieboreplatform i Det Arktiske Ocean. Sammen med verdens førende isforskere tager Greenpeace til Arktis for at undersøge og dokumentere rekordlav afsmeltning af havisen.

Siden fredag har Greenpeace’ internationale generalsekretær, Kumi Naidoo, sammen med aktivister fra hele verden, protesteret mod Gazproms kommende olieboringer i Arktis.  

Aktivisterne er de sidste fem dage blevet udsat for ekstreme og iskolde vandmasser fra olieboreplatformens vandkanoner, men alligevel har aktivisterne stædigt fortsat aktionerne mod boreplatformen Prirazlomnaya.

Tirsdag morgen har Greenpeace valgt at stoppe aktionerne mod Gazprom. Det sker i forlængelse af en særdeles nedslående rapport om havisens afsmeltning, som nogen af verdens førende isforskere er kommet med.

I går viste nye chokerende tal fra det amerikanske National Snow and Ice Data Centre, at havisens udbredelse sætter ny bundrekord. Bundrekorden sætter en tyk streg under behovet for reel handling for at bremse de galoperende klimaforandringer, inden det er for sent.

Greenpeace’ skib, Arctic Sunrise, sætter nu sejl mod iskanten i det arktiske område. Her vil Greenpeace, sammen med en række forskere, undersøge og dokumentere situationen ved haviskanten når årets arktiske havis-minimum forventes at indtræffe i midten af september. En havis, der år for år forsvinder på grund af den globale opvarmning. En opvarmning, som blandt andet er forårsaget af de selvsamme olieselskaber, der nu er på vej for at foretage boringer I det følsomme miljø.

”Jeg sidder her ved siden af denne kæmpe boreplatform i midten af Det Arktiske Ocean, mens nyhederne er fulde af beretninger om det rekordlave is-niveau i Arktis. Den smeltende is bør få olieindustrien til at indse, hvordan de er i gang med at ødelægge planeten. I stedet ser de det som en opfordring til at fortsætte som hidtil. Vores kampagne mod Gazprom, Shell og andre oliefirmaer, der har planer om at bore efter olie I Arktis, fortsætter. Vi vil blive ved med at konfrontere de hensynsløse firmaers nådesløse ødelæggelse af Arktis,” siger Greenpeace’ internationale generaldirektør, Kumi Naidoo.

Se billederne fra de fem dages aktion her.

Flere billeder her.

Og se video fra aktionerne mod Gazprom her.

Kontakt

Jon Burgwald, arktisansvarlig, Greenpeace, 40 81 88 98
Kristian Jessen, kommunikationsansvarlig, Greenpeace, 20 76 23 85
For information eller arrangere interviews med Kumi Naidoo:
Ben Ayliffe, Greenpeace International senior polar campaigner +44 7815 708 683