Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Iskoncert og et hjerte for Arktis

Pressemeddelelse - 17. april, 2013
Greenpeace fylder Nørrebro med skovreggae, elektronisk musik og et levende banner formet som et hjerte. Billedet af hjertet på Nørrebro overdrages sammen med andre hjerte-bannere fra over 30 lande til politikere ved Arktisk Råds møde for at vise den folkelige opbakning til at beskytte det sårbare miljø.

Mens vi i Danmark sukker efter forår, får klimaforandringerne isen til at smelte i Arktis. Hvad der burde være et advarselstegn, bliver i stedet af politikere og industri opfattet som en mulighed for at gå på jagt efter mere af den olie, der skabte problemet i første omgang, i det sårbare miljø – med høj risiko for ulykker.

I ♥ Arctic hedder eventen, der finder sted søndag 21. april på Den Røde Plads, Nørrerbro. Det skal vise, at det globale hjerte for Arktis også banker i Danmark. Tre millioner mennesker har allerede støttet op om, at Arktis skal beskyttes.

Tre millioner underskrifter for Arktis
De tre millioner mennesker har nu skrevet under på kravet om at gøre den ubeboede del af Nordpolen til et globalt naturreservat og beskytte resten af Arktis. Billederne af menneskebanneret fra Nørrebro samles i en fotobog med de andre hjerter fra resten af verden, som Greenpeace overdrager, når de arktiske udenrigsministre mødes ved Arktisk Råds møde i maj i Sverige.

”Opbakningen skal få politikerne til at sætte vores alles fremtid over kortsigtede gevinster for olieindustrien. Det er et stærkt symbol, når danskerne finder sammen med resten af verden i kampen for Arktis,” siger Jon Burgwald, arktisansvarlig hos Greenpeace, og fortsætter:

”Mange tænker Arktis som et unikt naturområde, der endnu ikke er blevet ødelagt. Der er heldigvis stadig hold i forestillingen. Men den er også truet af en virkelighed, hvor oliejagten intensiveres, og isen smelter som konsekvens af klimaforandringerne. Hvis der sker et olieudslip, vil ulykken være uoprettelig i det sårbare miljø. De danske politikere har muligheden for en unik rolle i beskyttelsen af Arktis, men i stedet stikker de hovedet i busken, mens problemerne tårner sig op.”

Lydlandskaber i is og vand
Til I ♥ Arctic på Den Røde Plads, Nørrebro, står Greenpeace for fem timers get together og gratis koncerter med elektroniske Rumpistol, skovreggae fra Fastpoholmen og originalt dansk fra singer-songwriteren Jonas Breum. Det bliver en festdag for børn, unge og voksne, og pladsen fyldes med street dance, loppemarked og underholdning.

Den elektroniske musiker Rumpistol, alias Jens Berents Christiansen, har doneret sit nye album Floating Remixes (udgivelse den 10. april) til Arktis-kampagnen, og med sit DJ-sæt lover han en ekspedition i ”de klanglige muligheder i is og vand”. Modsat rocken er der ikke tradition for politisk samarbejde på den elektroniske scene – men det er måske ved at ændre sig nu.

”Jeg tænker mere på nu, hvilken verden jeg efterlader, når jeg stiller træskoene. Jeg vil ikke fremstå som en helgen, for jeg er bare normal forbruger med opvarmet lejlighed og et dybt afhængigt forbrug af strøm. Men det er vigtigt at engagere sig. Jeg vil være med til at skabe mere viden om konsekvenserne ved overforbrug og jagten på fossile brændstoffer. Den problemstilling er Arktis et rammende billede på,” siger Rumpistol.

I ♥ Arctic - gratis koncerter med bl.a. Rumpistol, Jonas Breum, Fastpoholmen og Ronny Morris. Kl. 14 formes et stort levende banner, der symboliserer, at det sårbare Arktis skal beskyttes og holdes fri for olieboringer. Arrangementet er en del af 48 TIMER, Nørrebros kulturfestival.

Info og program:http: //on.fb.me/XpCz54
Tid og sted: 21. april, kl. 12-16.30, Den Røde Plads, Nørrebrogade (v. Nørrebrohallen)
Rumpistol: Floating Remixes, udgivelse 10. april på Rump Recordings. Albummet er gratis, men man kan donere et beløb til Greenpeace som tak for musikken. Kan downloades her: http://bit.ly/17cNK2J

Kontakt
Jon Burgwald, arktisansvarlig, Greenpeace, mob. 4081 8898
Jens Berents Christiansen,Rumpistol, mob. 6066 8657
Poul Bonke Justesen, kommunikationsmedarbejder, Greenpeace, mob. 2254 2065