Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Volkswagen bøjer sig for Greenpeace kampagne

Pressemeddelelse - 5. marts, 2013
Efter to års Greenpeace-kampagne, der blandt andet har samlet en halv million såkaldte Jedis bag sig, gav Volkswagen i dag efter for presset. Nu slår bilproducenten ind på et grønnere spor.

Volkswagen har på bilmessen i Geneve forpligtet sig til en maksimal gennemsnitsudledning på 95 g CO2/km og mindst lige så vigtigt ikke at bruge nogen af de smuthuller, EU Parlamentet forventes at lægge ind i loven om effektivisering i den europæiske bilpark.

Den lov forventes færdigbehandlet i Parlamentet og Kommissionen i juni og derfor er timingen i Volkswagens udmelding vigtig.

”Det er et vigtigt indspark i den politiske proces, at en af Europas absolutte bilgiganter blander sig i debatten og forpligter sig til noget mere ambitiøst, end hvad politikerne ser ud til at kunne blive enige om. Det vil reducere CO2-udledningen, og det punkterer argumenterne fra den sorte del af billobbyen, der hævder, at reduktioner i denne størrelsesorden er helt urealistiske for de europæiske virksomheder,” siger Tarjei Haaland, klimaekspert i Greenpeace.

Hvis Volkswagens ny bilpark når EU-reduktionsmålet på 95 i stedet for tidligere annoncerede 105 gram CO2/km i 2020, sparer det klimaet 4.5 million ton CO2 gennem dens levetid. Det svarer til næsten 1,8 milliard liter benzin, hvilket svarer til 60.000 fyldte tankbiler. Og det er bare i Europa.

Biler i EU udleder i dag i gennemsnit 130 g CO2/km og trafik på vejene står for 17 % af EUs samlede udledning af CO2. Greenpeace arbejder for, at bilparkens udledning bliver reduceret til maksimalt 80 g. CO2/km i 2020 og 60 g CO2/km i 2025.

Greenpeace Volkswagen kampagne www.VWdarkside.com

Kontakt

Tarjei Haaland, klima- og energiekspert i Greenpeace, mob. 2810 9053

Poul Bonke Justesen, kommunikationsmarbejder i Greenpeace, mob. 2254 2065