Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Løsninger

Side - 15. oktober, 2010
Der er brug for mange løsninger for at beskytte regnskoven i Amazonas. En løsning på den hastige afskovning må både omfatte hensynet menneskerettigheder og bevarelsen af den biologiske mangfoldighed.Dette kan imidlertid kun lykkes, hvis fornuftige miljømæssige og økonomiske alternativer etableres.

Deni-lederen Banu bygger en hytte i skoven nær Arua-floden.

Certificeret tømmer

'The Forest Stewardship Council' (FSC) er indtil nu det eneste sociale og miljømæssigt ansvarlige certificeringssystem, der uafhængigt vurderer den industrielle skovhugst. Nogle virksomheder som fx Precious Woods og Gethal Amazonas er FSC-certificerede producenter, der sælger deres varer rundt omkring i verden.

Klimaforandringerne

For at sikre af lande som fx Brasilien, Indonesien og lande i Afrika med regnskov effektivt kan sikre deres skove, er det nødvendigt at skabe de rette økonomiske incitamenter. Derfor bør alle verdens lande bidrage til en global fond, der kan sikre de penge, der skal skabe incitamenter til dette.

Læs mere på vores internationale hjemmesiden om 'Forest for Climate' og fonden.

Sojamoratorium

I 2006 overbeviste Greenpeace en række større sojaforhandlere med aktiviteter i Brasilien om at indføre et toårigt moratorium for sojaafgrøder i nyfældede områder. I 2008 forlængede man initiativet i endnu et år. De første evalueringer fra 2009 viser, at moratoriet virker. Derfor er der brug for, at dette initiativ gøres permanent, så dyrkningen af soja ikke bidrager til afskovningen i Brasilien.

Læs mere på vores internationale hjemmeside om sojamoratoriummet.

Reservater

'Extractivist Reserves' er reservater etableret af den Brasilianske regering, der tillader gummi-tappere, at fortsætte deres traditionelle levevis. Disse reservater udgør på nuværende tidspunkt ca. én procent af Amazonregnskoven. Greenpeace har arbejdet med gummi-tappere og andre grupper, for at øge det samlede areal af 'Extractivist Reserves' til 10 %.

Med beskyttelsen af landområder for oprindelige folk, hvilket skal ske gennem yderligere kortlægning af deres områder, og andre projekter som fx 'Extractivist Reserves', ville op imod 30 % af Amazonregnskoven være lukket område for den industrielle skovhugst.

Forest for Climate

Greenpeace har udarbejdet et system, der kan sikre afskovning og dermed udledningen CO2. Systemet er en global fond, der kan sikre økonomien i en ansvarlig skovforvaltning.

Læs mere om fonden her.

 

Tags