Beskyt hvalerne | Greenpeace Danmark
Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Beskyt hvalerne

Side - 21. september, 2010
Trods årtiers beskyttelse er det stadig tvivlsomt, om visse bestande af hvaler overhovedet vil overleve. Det 19. og 20. århundredes kommercielle rovdrift på hvaler har resulteret i, at flere arter var - og nogle stadig er - på kanten af udryddelse. Enkelte lande har endnu ikke opgivet den kommercielle hvalfangst, og andre lande overvejer at genåbne for jagten på havets kæmper.

Rethval

Japan, Island og Norge er stadig kommercielle hvalfangernationer. Yderligere er det internationale moratorium mod kommerciel hvalfangst og hvalreservatet i Sydhavet under pres fra en række nationer.

Kampen mod kommerciel hvalfangst skal udkæmpes i et internationalt forum. Det er vigtigt at lande imod kommerciel hvalfangst konstant ligger pres på hvalfangernationer i dette regi og fortsætter arbejdet for yderligere hvalreservater.

Greenpeace har været involveret i arbejdet omkring forbuddet imod kommerciel hvalfangst, det såkaldte moratorium fra 1986 og udnævnelsen af Sydhavet omkring Antarktis som hvalreservat i 1994. Greenpeace arbejder på opretholdelsen af disse internationale aftaler og kæmper for yderligere pusterum for havets truede kæmper.

 

Tags