Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer

Puma fasar ut miljögifterna - Nike och Adidas, hur ska ni ha det?

Artikel - 11 augusti, 2011
Puma, världens tredje största producent av sportkläder, beslutade några in i vår Detox-kampanj att fasa ut alla farliga miljögifter ur sin produktionskedja till 2020. Därmed tar de ledningen över sina konkurrenter Nike och Adidas som ännu inte beslutat att avgifta sin produktion.

70% av Kinas floder, sjöar och vattenreserver är förorenade och klädindustrin förvärrar situationen genom sin användning av farliga kemikalier.

Nike och Adidas skulle kunna välja att samarbeta med sina underleverantörer för att eliminera användningen och utsläppen av miljögifter i produktionskedjan och i produkterna. På så sätt skulle klädmärkena avgifta både vatten och sportkläder och medverka till att skapa en giftfri framtid.

De farliga kemikalierna som fabrikerna släpper ut utgör ett hot mot människors hälsa och mot miljön. En del är hormonstörande, andra kan påverka fortplantningsförmågan. Många bryts inte ner i naturen utan ackumuleras i kroppen hos djur och människor.

Puma är det första företaget som officiellt gått ut och sagt att de antar vår utmaning att skapa en giftfri framtid. Frågan är nu vilket av de andra klädmärkena som först kommer att gå från ord till handling.

Läs mer om Detox-kampanjen

Ämnen
Taggar