Våra kampanjer

#Jordbruk #Skog Vill du stoppa skogsskövling från att hamna i din varukorg?

Många produkter som tandkräm, schampo och inte minst kött bidrar till att ödelägga världens skogar. SKRIV UNDER för en stark…

Engagera dig
#Klimatlösningar Kräv omställning!

När vi ska ta oss ur coronakrisen har vi en unik möjlighet att bygga ett starkare samhälle och en långsiktigt…

Engagera dig
#Klimatförändringar #Klimatlösningar Låt åtgärderna mot Covid-19 bli början på en hållbar framtid!

Skriv under! När vi skattebetalare står för stimulanspaketen är vårt villkor att pengarna går till företagens och samhällets omställning för…

Engagera dig

Om oss

Vår historia

1971 bestämde sig en grupp fredsaktivister för att protestera mot USA:s kärnvapentester. Det var starten för Greenpeace, som idag är världens största oberoende miljöorganisation.

Våra värderingar

Greenpeace använder fredliga, kreativa metoder för att bana väg mot en mer grön och fredlig värld och för att konfrontera de system som hotar vår miljö.

Våra aktioner

Vi driver lösningar genom användning av civil olydnad. Greenpeace-aktioner är fredliga, vi är öppna med våra intentioner och tar ansvar för våra handlingar.

Våra fartyg

Greenpeace fartyg står i framkant i kampen för att skydda vår planet. Ofta i avlägsna platser, där brott mot naturen annars kan fortsätta utan vår kännedom.

Greenpeace Nordens senaste årsrapporter:

       

Oberoende organisation

Organisation & styrning

Greenpeace Norden upprättades 1999 genom en sammanslutning av de nationella Greenpeace-kontoren i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Kontoren gick samman för att öka slagkraften och effektiviteten genom ett bättre nordiskt samarbete.

Insamlingspolicy

Det är privatpersoner som du som möjliggör vårt arbete för en grönare planet. Vi tar inte emot bidrag från varken stater eller företag, vilket ger oss en oberoende röst som endast talar för miljöns intressen.