Vilka vi är

Greenpeace är världens största oberoende miljöorganisation. Vi arbetar hårt för en mer hälsosam och fredlig värld och engagerar oss i olika viktiga miljöfrågor för att skydda klimat och natur. Genom vår vision strävar vi efter att bevara jordens förmåga att vårda livet i all dess mångfald. Vi arbetar för att skapa förändring genom aktivism, forskning och fredliga aktioner för att påverka politiker och företag. Vår mer än 50-åriga historia innehåller betydelsefulla framgångar i kampen för fred, rättvisa och en hållbar planet. Dessutom spelar vår fartygsflotta, med Rainbow Warrior, Arctic Sunrise och Witness, en viktig roll i att adressera och bekämpa miljöbrott världen över.

Vår organisation

Greenpeace är en global miljöorganisation som verkar i över 55 länder med 25 oberoende kontor världen över. Greenpeace International i Amsterdam samordnar dessa nationella och regionala kontor. Greenpeace Norden är en sammanslutning av de nationella Greenpeace-kontoren i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Organisationen stöds av över 140 000 privatpersoner och har cirka 120 anställda på kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Nyfiken på att veta mer om hur vi är organiserade?

Hur vi samlar in pengar

Greenpeace förlitar sig på bidrag från generösa och miljöengagerade individer och några få stiftelser för att finansiera sitt arbete som världens största oberoende miljöorganisation. Till skillnad från många andra globala miljöorganisationer tar Greenpeace inte emot donationer från politiska partier, regeringar eller företag. Genom att enbart förlita oss på donationer från privatpersoner och utvalda stiftelser behåller Greenpeace sitt viktiga oberoende, vilket gör det möjligt för oss att stå ocensurerade i våra åsikter och handlingar när vi ifrågasätter makthavare och förespråkar lösningar för en hållbarare framtid. Greenpeace insamlingsinsatser inkluderar månatliga gåvor, engångsdonationer, arvsgåvor och insamlingsinitiativ som Svenska Postkodlotteriet. Dessa stödjer sedan Greenpeaces forskning, fredliga aktioner, demonstrationer och globala kampanjer som syftar till att skapa positiva förändringar för miljön.

Kontakta oss

Här kan du hitta all nödvändig information för att komma i kontakt med oss. Oavsett om du har en fråga, vill ge feedback eller vill samarbeta så finns vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss gärna via den angivna e-postadressen eller på telefon. Vi värdesätter din input och ser fram emot att höra från dig. Låt oss arbeta tillsammans för en ljusare framtid.

Vanliga frågor om Greenpeace

Vad är Greenpeace?

Greenpeace är en global miljöorganisation som arbetar för att främja fred, skydda miljön och verka för hållbara lösningar på olika miljöproblem.

Hur kan jag engagera mig i Greenpeace?

Det finns flera sätt att engagera sig i Greenpeace. Du kan bli volontär, bli gåvogivare, delta i kampanjer, eller hålla dig informerad via vår webbsida och sociala medier.

Vilka är Greenpeace huvudsakliga fokusområden?

Greenpeace fokuserar på flera centrala miljöfrågor som klimatförändringar, skogsskövling, överfiske, havsreservat, plastföroreningar, förlust av biologisk mångfald och övergången till förnybara energikällor.

Hur finansierar Greenpeace sina aktiviteter?

Greenpeace är en oberoende organisation som förlitar sig på bidrag från enskilda individer och gåvogivare. Vi tar inte emot finansiering från företag, regeringar eller politiska partier, vilket gör att vi kan behålla vår oberoende och integritet.

Engagerar sig Greenpeace i demonstrationer, protester och aktioner?

Ja, Greenpeace är kända för sina icke-våldsaktioner, civil olydnad och fredliga protester som metod för att öka medvetenheten och skapa förändring. Dessa innefattar ofta aktivister som tar till modiga och kreativa handlingar för att uppmärksamma miljöfrågor och driva fram lösningar.

Hur kan jag hålla mig uppdaterad om Greenpeace arbete och kampanjer?

Du kan hålla dig uppdaterad om Greenpeace arbete genom att besöka vår hemsida, följa oss på sociala medier och engagera dig i våra online-communityn. Vi delar regelbundet uppdateringar, kampanjer och sätt att agera på våra plattformar.