Vi strävar efter att skapa en mer grön och fredlig värld, och ett viktigt verktyg för oss är enkel, öppen och ärlig kommunikation.

Vi tror på att alla förtjänar en chans att uttrycka sin åsikt med intentionen att hitta gemensam förståelse. Vi söker oss efter grunder där vi gemensamt kan röra oss mot en ljusare framtid. Av denna anledning är kommentarsfunktionen en viktig plats där alla, även de som inte delar vår vision, kan ha en konversation och byta idéer med varandra.

Vi välkomnar debatter och diskussioner eftersom de bästa idéerna ofta skapas ur dialoger. Vi älskar när människor passionerat kämpar för vad de tror på. Och vi älskar att ha möjligheten att lyssna till nya idéer och se på problem ur nya perspektiv. Vi anser att dessa konversationer måste både vara ärliga och respektfulla, om de ska vara produktiva.

Därför ber vi alla, som önskar delta i diskussioner på denna webbplats, att följa dessa simpla regler:

  1. Säg sanningen.
  2. Var öppen om vem du är, och varför du deltar. Om du representerar en verksamhet eller politiska intressen, om du får betalt för dina åsikter eller om du har en intressekonflikt, är du också välkommen att delta i konversationen. Men var öppen om detta, så att andra kan sätta dina åsikter i rätt kontext.
  3. Var civiliserad och respektfull när du skriver. Skriv bara till andra med en ton som du själv vill läsa. Detta innebär: ingen diskriminering, inga personattacker, inga svärord och inget incitament för våld är välkommet.
  4. Ge alla möjligheten att delta. Vi förbehåller oss rätten att radera inlägg om du gör flera onödiga inlägg i följd.
  5. Behåll fokus på ämnet som diskuteras. Det är hjälpsamt för alla som vill bli involverade i konversationen.
  6. Snacka inte sälj, det utrymmet ska användas för debatt om viktiga frågor, så vänligen undvik kommersiella inlägg och reklam. Vi har en nolltolerans mot spam.

Om du följer dessa regler kommer vi inte att blockera dig eller radera dina kommentarer bara för att vi inte håller med dig i dina åsikter.

Vi tror på att yttrandefrihet och ett öppet utbyte av idéer är otroligt viktigt, och därför arbetar vi aktivt för att försvara det. Detta innebär att om vi ser att du bara är här som ett troll eller att du missrepresenterar dig själv, tar vi de nödvändiga åtgärderna som krävs för att skydda denna gemenskap. Detta kan inkludera att radera kommentarer, ta bort kommersiellt innehåll, stänga trådar och i vissa fall ta bort användarkonton. Vi kan även stänga av kommentarsfunktionen på specifika sidor, eller hela webbplatsen, om vi anar en samordnad attack.

Vi arbetar konstant för att säkerställa att allt på vår webbplats är korrekt och i linje med våra värderingar. Innehåll som kommentarer skrivs av vanliga människor som du. Vi hoppas att kommentarerna uppfattas som personliga åsikter, som inte nödvändigtvis representerar Greenpeace hållning. Om du letar efter vår officiella hållning gällande någon fråga, titta i pressmeddelanden, publikationer eller kontakta vår pressavdelning.