Volg het nieuws van onze campagnes!

Ik doe mee

Op vrijdag 24 mei, op het terrein van Tour en Taxis in Brussel, sluiten jongeren en burgers de laatste klimaatmars voor de verkiezingen af met een groot feest ‘Make Noise for Climate’. Dat doen ze om de voorbije maanden van inzet en engagement voor het klimaat te vieren en tegelijkertijd, twee dagen voor de verkiezingen, hun boodschap nog een laatste keer luid en duidelijk te laten klinken. Greenpeace zal er zijn. Jij toch ook?

Praktische info

  • 13.00: afspraak aan het station Brussel Centraal
  • 13.30: vertrek van de mars
  • 14.30 : aankomst op het terrein van Tour en Taxis
  • 14h30 – 21.30 : festival Make Noise for Climate

Op het programma: speeches en muziek met optredens van Absynthe Minded, Alice on the roof, Tourist LeMC, Slongs, Løyd, Jaune Toujours, Don Cabron (Ketaloco@Tomorrowland),…

Naar het facebook event

Heb je zin om ons te helpen?

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons een handje willen helpen voor, tijdens of na het festival. Geïnteresseerd? Vul ons formulier in. We nemen contact met je op.

6 maanden mobilisatie, dat mag gevierd worden

Al verschillende maanden voeren mensen actie. Dat doen ze overal, in België, Europa en wereldwijd, door op straat te komen, door burgerbewegingen op te richten, door burgerlijke ongehoorzaamheid, door te staken en te spijbelen… Ze ijveren voor eenzelfde doel: een eerlijk, bindend en ambitieus  klimaatbeleid. Een duurzame toekomst. Die stemmen zijn ondertussen niet meer weg te denken. Nooit eerder stond klimaat zo hoog op de politieke agenda.

Het festival is bedoeld als afsluiter, en zeker niet als einde. “Als na de verkiezingen het klimaatbeleid van de nieuwe regering niet volstaat, volgen zeker nieuwe acties”. Of liever: “Ze zijn nog niet van ons af”, zoals Anuna de Wever het mooi samenvat.

Wees erbij! Aarzel je nog? Bekijk de video met de muziek van Stromae en je gaat er zeker bij willen zijn !