🇬🇧 Read the page in English here*

Som frivillig hos Greenpeace står vi sammen i kampen for en grønnere fremtid

Hele verdens befolkning står overfor to meget store og alvorlige trusler: Biodiversitetskrisen og klimakrisen. Vi lever alle af naturen og det store tab af svampe-, plante- og dyrearter kan påvirke menneskers helbred og skabe stor fødevaremangel. Klimakrisen påvirker os allerede med mere ekstremt vejr, stigende vandstande og enorme naturbrande. Problemerne, vi står over for, er enorme, men sammen er vi stærke og kan beskytte vores fremtid.

Sammen er vi Greenpeace. Vær med i dag.

Hvorfor blive frivillig hos Greenpeace? 

Når vi arbejder sammen, kan vi ændre verden. Det ved vi, for hos os har frivillige over hele verden været med til at skabe forandring, lige siden Greenpeace så dagens lys i 1971. I dag er Greenpeace verdens største uafhængige miljøorganisation med ansatte, frivillige og aktiviteter i mere end 55 lande. Som frivillig hos os bliver du en del af et globalt fællesskab. Du møder nye venner og oplever nye eventyr sammen, og dit engagement vil gøre en forskel.

Greenpeace tilbyder en bred vifte af træning og muligheder for at udvikle dine færdigheder for frivillige og aktivister. For de eventyrlystne tilbyder vi også aktioner, klatring, kajak og bådtræning. Dem, som gerne vil sprede budskabet og engagere andre, har mulighed for at arbejde med sociale medier, artivism, research, foredrag og lobbyisme. 

De frivillige hos Greenpeace bidrager med hjerne og hjerte. Det er dem, der er med til at gøre det muligt for Greenpeace at få rettet spotlyset mod verdens største forurenere og beslutningstagere, der ikke respekterer det ansvar, vi alle har, for at beskytte naturen. 

Sammen udgør vi et fællesskab, der peger på udfordringer og løsninger, og i sidte ende vinder kampagner. Det ville ikke kunne lade sig gøre uden vores frivillige.

Hvem er Greenpeaces frivillige?

Greenpeaces fællesskab af frivillige er fyldt med mennesker fra hele verden i alle aldre og med forskellige baggrunde. De har det tilfælles, at de har valgt at blive frivillige hos Greenpeace og kæmpe for vores eneste hjem, vores smukke planet. 

Der er kun én betingelse: Du skal være 18 år gammel for at blive frivillig hos Greenpeace. Men ud over det er alle velkomne til at blive en del af Greenpeaces frivillige fællesskab.

Greenpeace er klar til at hjælpe med eventuelle praktiske eller økonomiske udfordringer, der kan forhindre dig i at deltage i vores aktiviteter. Hvor det er muligt, vil vi imødekomme dine behov for adgang.

Flere og flere står sammen og siger fra over for ødelæggelse af naturen. Bliv frivillig hos Greenpeace, og vær med!

Hør hvad vores frivillige siger om deres arbejde:

Måder at være frivillig

I Greenpeaces fællesskab af frivillige har vi forskelige teams, der arbejder dedikeret med særlige områder for at skabe en endnu større forskel her. Måske du har særlige interesser og erfaringer, du også kan bringe i spil? Alle er velkomne til at være med, og det kræver ikke tidligere baggrundsviden eller ekspertise. Medlemmerne opbygger erfaringer og ekspertise sammen gennem aktiviteter, skillshares og træning.

Her kan du læse mere om de forskellige teams af frivillige: 

Artivism team

Artivism vil sige at bruge kunst til aktivisme. Greenpeaces frivillige artivism-team bruger kunst til at afsløre forurenere og skabe opmærksomhed om de store udfordringer, vi står over for med miljøet og klimaet. Teamet når ud til og engagerer mennesker ved hjælp af smukke og kreative kunstinstallationer, interaktive og spændende street stands eller fede rekvisitter til klimamarcher eller protester.

Greenpeace speakers team

Dette team af Greenpeace speakers arbejder for at skabe handling ved at tage ordet offentligt. Det kan være online og i høj grad også offline, hvor man kan holde præsentationer og foredrag, for eksempel på skoler og gymnasier. Man kan også lave tours om specifikke kampagner for at vække andres interesse for naturen og klimakrisen, vi står i. Læs mere om Greenpeace speaker programmet her.

Lobby team

Greenpeaces frivillige lobby team fokuserer på at lægge pres og påvirke lokale og regionale politikere og beslutningstagere via breve, mails, telefonopkald og sociale medier. Dette team er garanter for, at Greenpeaces kampagner og løsninger på klima- og biodiversitetskrisen er på radaren hos alle relevante beslutningstagere.

Sociale medier team

Det frivillige team for sociale medier skaber engagerende indhold, det kan være video og SoMe-posts, så vi sikrer, at Greenpeace kommer godt ud til eksisterende og nye målgrupper, at vores budskaber får opmærksomhed og sætter dagsorden, så vi kan forøge presset på beslutninger for at skabe løsninger. Sammen skaber de det iøjenfaldende indhold, som får folk til at stoppe med at scrolle og tage handling.

Investigation team

I dette team arbejder frivillige på at undersøge og eksponere ødelæggelser af naturen og klimaet. Ved at bruge alle relevante værktøjer bidrager de frivillige Greenpeace-kontoret med at samle dokumentation og pege på de bedste løsninger for vores klode.

RESIST Climate March in Copenhagen. © Will Rose

Hvordan bliver jeg Greenpeace-frivillig?

Kom og vær med til vores næste intromøde for frivillige!

De frivillige hos Greenpeace er involeret i mange aktiviteter: fra research til at organiserede demonstrationer; fra at holde foredrag og præsentationer om Greenpeace til at skabe smuk og kreativ artivism installationer eller at sejle i kaja og og klatre i en protestaktion. Der er mange måder at være frivillig på og for den kampagne, som du brænder mest for. 

Vores klode kan ikke vente. Det er tid til at tage handling. Blive Greenpeace-frivillig i dag!

Vi glæder os til at tage i mod dig!

Derfor skal du blive Greenpeace-aktivist!   

Mange af de frivillige hos Greenpeace er også aktivister. At blive aktivist er et personligt valg, som mange træffer, fordi de ikke kan se til, at kloden bliver varmere, at vejret bliver mere ekstremt og ødelæggende, og at millioner af arter forsvinder for øjnene af os. Det kan være et stort valg at blive aktivist, men med mod kan vi ændre verden til det bedre. 

Greenpeace-aktivister er opdelt inden for aktiviteter som kajak, både, og andre aktivist-teams. Medlemmerne i teamet er frivillige, der træner, laver eller deltager i skillshares og i det hele taget samarbejder for at udvikle sig og blive bedre til at bekæmpe ødelæggelserne af klimaet og naturen. 

Vær med! Læs mere om hvad Civil Ulydighed er her, og du kan tilmelde dig og få en introduktion til et kursus om civil ulydighed for at starte som Greenpeace-aktivist.

Årlige nordiske frivillige rapporter

Se mere om, hvad Greenpeace-frivillige har opnået gennem årene i vores årlige frivillige rapporter.

Ofte stillede spørgsmål om frivilligt arbejde med Greenpeace

Hvor gammel skal jeg være for at blive frivillig hos Greenpeace?

Du skal være fyldt 18 år for at blive frivillig.

Hvilke ting kan frivillige gøre?

Her er nogle eksmpler på de meget forskellige aktiviteter, som Greenpeace-frivillige har lavet.
Det var de frivililge, der tog initiativ til den smukke og tankevækkende udstilling Et Hav af Håb. Her stoppede mange travle forbipasserende på bl.a. Københavns Hovedbanegård for at tale med de mange frivillige om havets skønhed og udfordringer, der var symboliseret i en 6,5 meter høj skulptur af en pukkelhval med sin baby. I værket var indarbejdet havets lyde, lysinstallationer og plastaffald indsamlet på danske og svenske strande. Mere end 1000 mennesker satte på opfordring af de frivillige deres navn på en underskriftsindsamling, der  krævede den danske regerings støtte til en ambitiøs, global FN-havtraktak. Sideløbende bakker mere end 700 mennesker op om indsamlingen digitalt.

I de rette situationer deltager frivillige også i fredelig forbrugeraktivisme. Det er for eksmpel sket ved at frivillige besøg hos supermarkeder i hele Denmark for at sætte klistermærker med teksten “greenwashing” og “ukontrolleret klimasvineri” på Danish Crown produkter, der havde virksomhedens vildledende mærke “Klimakontrolleret Gris”.  Tre danske supermarkeder kvitterede med at annoncere, at de ikke længere ville have produkter med Danish Crowns mærke i deres butikker, og alle andre danske supermarkeder fulgte kort efter trop. Dette resultat var de frivilliges aktivisme i supermarkederne med til at skabe!

Hvad hvis jeg ikke ved nok, eller min livsstil ikke er “grøn” nok?

At være frivillig hos Greenpeace er for alle, uanset hvor meget viden man har om klimarelaterede emner og uanset, hvordan man vælger at leve sit liv. Det vigtige er, at man har lyst til at involvere sig og gøre en forskel.

Kan jeg være med, uanset hvor jeg bor?

Ja, uanset hvor du bor i Danmark, kan du engagere dig som frivillig hos Greenpeace.

Hvor meget tid skal jeg bruge på at arbejde som frivillig?

Nogle af frivillige vælger at bruge et par timer om året og andre andre flere timer om ugen. Hvor meget tid du ønsker at dedikere er dit valg. Men vi forventer dog, at frivillige lever op til aftalerlfil agreed commitments.

Koster det noget at være frivillig hos Greenpeace?

Nej, det koster ikke noget at være frivillig hos os. Alle træningsprogrammer og workshops er gratis, og Greenpeace dækker udgifterne til bl.a. rejser, mad og overnatning for alle frivillige, der deltager i træning og.