🇬🇧 Read the page in English here*

Som frivillig hos Greenpeace står vi sammen i kampen for en grønnere fremtid

Hele verdens befolkning står overfor to alvorlige trusler: Biodiversitetskrisen og klimakrisen. Vi lever alle af naturen, og det store tab af plante- og dyreliv, verdens skove og livet i havet truer menneskets eksistens og skaber fødevaremangel. Klimakrisen påvirker os allerede med mere ekstremt vejr, stigende vandstande og enorme naturbrande. Problemerne, vi står over for, er enorme, MEN sammen KAN vi skabe den nødvendige forandring. Sammen kan vi beskytte vores fremtid.

Sammen er vi Greenpeace. Vær med i dag.

Hvorfor blive frivillig hos Greenpeace? 

Når vi arbejder sammen, kan vi ændre verden. Det ved vi, for hos os har frivillige over hele verden været med til at skabe forandring, lige siden Greenpeace så dagens lys i 1971. 

I dag er Greenpeace verdens største uafhængige miljøorganisation med ansatte, frivillige og aktiviteter i mere end 55 lande. Som frivillig hos os bliver du en del af et globalt fællesskab. Du møder nye venner og oplever nye eventyr sammen, og dit engagement vil sætte aftryk.

Greenpeace tilbyder en bred vifte af muligheder og træning for frivillige og aktivister, der kan udvikle dine færdigheder. Vi skaber også muligheder for at deltage i aktioner, klatring, kajak og bådtræning. Dem, som gerne vil sprede budskabet og engagere andre, har mulighed for at arbejde med sociale medier, artivism, research, foredrag og lobbyisme. 

De frivillige hos Greenpeace bidrager med hjerne og hjerte. De er med til at gøre det muligt for Greenpeace at få rettet spotlyset mod verdens største forurenere og beslutningstagere, der ikke respekterer det ansvar, vi alle har, for at beskytte naturen og klimaet. 

Sammen udgør vi et fællesskab, der peger på udfordringer og løsninger, og i sidste ende vinder kampagner, der gør en forskel. Dette ville ikke kunne lade sig gøre uden de frivillige.

Hvem er Greenpeaces frivillige?

Greenpeaces fællesskab af frivillige er fyldt med mennesker fra hele verden i alle aldre og med forskellige baggrunde. De har det tilfælles, at de har valgt at blive frivillige hos Greenpeace og kæmpe for vores eneste hjem, vores smukke planet. 

Der er kun én betingelse: Du skal være 18 år gammel for at blive frivillig hos Greenpeace. Men ud over det er alle velkomne til at blive en del af Greenpeaces frivillige fællesskab.

Greenpeace er klar til at hjælpe med eventuelle praktiske eller økonomiske udfordringer, der kan forhindre dig i at deltage i vores aktiviteter. Hvor det er muligt, vil vi imødekomme dine behov for at være med.

Flere og flere står sammen og siger fra over for ødelæggelse af naturen. Bliv frivillig hos Greenpeace, og vær med!

Hør hvad vores frivillige siger om deres arbejde:

Måder at være frivillig

I fællesskabet af frivillige har vi forskellige teams, der arbejder dedikeret med særlige områder for at skabe en endnu større forskel her. Måske du har særlige interesser og erfaringer, du også kan bringe i spil? Alle er velkomne til at være med, og det er ikke krav til særlig baggrundsviden eller ekspertise. Vi er her alle for at lære. Medlemmerne opbygger erfaringer og ekspertise sammen gennem aktiviteter, skillshares og træning.

Her kan du læse mere om de forskellige teams af frivillige:

Artivism

Artivism vil sige at bruge kunst til aktivisme. Greenpeaces frivillige artivism-team bruger kunst til at afsløre og rette lyset på forurenere og skabe opmærksomhed om de store udfordringer, vi står over for med miljøet og klimaet. Teamet engagerer mennesker ved hjælp af smukke og kreative kunstinstallationer, spændende street stands eller fede rekvisitter til klimamarcher og protester.

Greenpeace speakers

Dette team af Greenpeace speakers arbejder for at skabe handling ved at tage ordet offentligt. Det kan være online og i høj grad også offline, hvor man kan holde præsentationer og foredrag, for eksempel på skoler og gymnasier. Det kan gøre en kæmpe forskel at formidle på den måde. Man kan også lave tours om specifikke kampagner for at vække andres interesse for de udfordringer, vi står med. Læs mere om Greenpeace speaker programmet her.

Lobby

Greenpeaces frivillige lobby team fokuserer på at lægge pres og påvirke lokale og regionale politikere og beslutningstagere via sociale medier, breve, mails og samtaler/møder. Dette team er garanter for, at Greenpeaces kampagner og løsninger på klima- og biodiversitetskrisen er på radaren hos alle relevante beslutningstagere.

Sociale medier

Det frivillige team for sociale medier skaber engagerende indhold, det kan være video og SoMe-posts, så vi sikrer, at budskaberne kommer ud og lægger pres på beslutningstagerne. Sammen skaber dette team indhold, der får folk til at stoppe med at scrolle og tage handling.

Investigation

I dette investigation team arbejder frivillige med at undersøge og eksponere ødelæggelser af naturen og klimaet. Ved at bruge alle relevante værktøjer bidrager de frivillige til Greenpeace-kontoret med at samle dokumentation og pege på de bedste løsninger for vores klode.

RESIST Climate March in Copenhagen. © Will Rose

Hvordan bliver jeg Greenpeace-frivillig?

Kom og vær med til vores næste intromøde for frivillige!

De frivillige hos Greenpeace er involverede mange aktiviteter: fra research til at organisere demonstrationer; fra at holde foredrag og præsentationer om Greenpeace til at skabe smuk og kreativ artivism installationer eller at sejle i kajak og klatre i en protestaktion. Der er mange måder at være frivillig på og du kan arbejde for den kampagne, du brænder mest for. 

Vores klode kan ikke vente. Det er tid til at tage handling. Vi glæder os til at tage i mod dig!

Derfor skal du blive Greenpeace-aktivist!   

Mange af de frivillige hos Greenpeace er også aktivister. At blive aktivist er et personligt valg, som mange træffer, fordi de ikke kan se til, at kloden bliver varmere, at vejret bliver mere ekstremt og ødelæggende, og at millioner af arter forsvinder for øjnene af os. Det kan være et stort valg at blive aktivist, men med mod kan vi ændre verden til det bedre. 

Greenpeace-aktivister er opdelt inden for aktiviteter som kajak, både og andre aktivist-teams. Medlemmerne i teamet er frivillige, der træner, laver eller deltager i skillshares og i det hele taget samarbejder for at udvikle sig og blive bedre til at bekæmpe ødelæggelserne af klimaet og naturen.

Vær med! Læs mere om, hvordan Greenpeace arbejder med civil ulydighed her.

Greenpeace Community – hold dig opdateret om det frivillige arbejde

Greenpeace Community” er navnet på platformen for alle frivillige i Greenpeace Norden. Her kan du finde informationer om events, muligheder for at deltage i træning og alt, der rører sig.

Årlige nordiske frivillige rapporter

Se mere om, hvad Greenpeace-frivillige har opnået gennem årene i vores årlige rapporter.

Ofte stillede spørgsmål om frivilligt arbejde med Greenpeace

Hvor gammel skal jeg være for at blive frivillig hos Greenpeace?

Du skal være fyldt 18 år for at blive frivillig.

Hvilke ting kan frivillige gøre?

Frivillige hos Greenpeace er involveret i mange typer aktiviteter: research, organisering af demonstrationer, offentlige præsentationer om Greenpeace-kampagnerne, udvikling af smukke “artivism” installationer, kajakroning eller klatring i protestaktioner. Der er mange muligheder for at gøre en direkte forskel og for den kampagne, du brænder mest for. 

Hvad hvis jeg ikke ved nok, eller min livsstil ikke er “grøn” nok?

At være frivillig hos Greenpeace er for alle, uanset hvor meget viden man har om klima emner og uanset, hvordan man vælger at leve sit liv. Det vigtige er, at man har lyst til at involvere sig og gøre en forskel.

Kan jeg være med, uanset hvor jeg bor?

Ja, kan du engagere dig som frivillig hos Greenpeace uanset hvor du bor i Danmark.

Hvor meget tid skal jeg bruge på at arbejde som frivillig?

Nogle frivillige vælger at bruge et par timer om året og andre andre flere timer om ugen. Hvor meget tid, du ønsker at dedikere, er dit valg. Men vi forventer dog, at frivillige lever op til de aftalte opgaver erlfil agreed commitments.

Koster det noget at være frivillig hos Greenpeace?

Nej, det koster ikke noget at være frivillig hos os. Alle træningsprogrammer og workshops er gratis, og Greenpeace dækker udgifterne til blandt andet. rejser, mad og overnatning for alle frivillige, der deltager i træning.