Vores oceaner står over for en ny trussel – noget, der sker i hemmelighed, uden for offentlighedens søgelys.

Det dybe hav gemmer på et skattekammer af biodiversitet og er hjemsted for utallige vidundere. Det er også en af vores bedste allierede mod klimaforandringer. Men en trussel er på vej. Dybhavsminedrift. En industri, som hvis de får lov, vil forvandle havbunden til ugenkendelighed. Den gode nyhed er, at vi har mulighed for at stoppe denne destruktive industri, før det er for sent. Men vi har ikke meget tid. Der skal handles nu og ikke efter at skaderne er sket. Sammen vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt, for at få et forbud mod dybhavsminedrift i år.
Underskrevet Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Stop minedrift på havbunden, før det starter.

Dybhavsminedrift er en ny trussel mod havene. Lige nu har vi en sjælden mulighed for at stoppe en destruktiv industri, før den har en chance for at starte. Sammen kan vi sørge for at få flere regeringer til at gå imod industrien. 

Jeg ønsker fortsat at kæmpe for vores blå planet med Greenpeace og modtage information om hvordan jeg kan være med til at beskytte vores planet, klima og miljø. Læs vores privatlivspolitik her.

Og tak for at du vil komme naturen og havene til undsætning. Hvis vi vil have politikerne til at handle, har vi brug for styrken fra mennesker, der går sammen. Planeten og alle, der deler den, har brug for en stemme.

 

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Støt. Din støtte går blandt andet til:

  • Vi afslører sandheden. Med vores skibe overvåger vi industrien og viser verden, hvad der sker.
  • Vi får regeringer til at stå op for havene. Flertallet af verdens regeringer er imod dybhavsminedrift, men de stopper det ikke.
  • Vi kæmper for en stærk havbeskyttelse. Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at et internationalt moratorium for dybhavsminedrift bliver vedtaget i FN i 2023.

Red havene

En grådig industri ønsker at pløje havbunden op på jagt efter mineraler. Hvis denne industri får lov til at starte, vil gigantiske maskiner, der vejer mere end en blåhval, blive sænket ned på havbunden for at plyndre disse uberørte havøkosystemer.

Tænk, hvis vi kunne gå tilbage i tiden og stoppe olieboringer ved oliealderens begyndelse og forhindre miljø- og klimakatastrofer. Muligheder som denne kommer ikke ofte. Vi har lige nu en unik mulighed for at stoppe endnu en udvindingsindustri fra at skade vores klima og blå planet. 

Regeringerne er nødt til at tage afstand fra denne ødelæggende industri og forbyde dybhavsminedrift, inden det starter. Beskyttelsen af vores blå planet skal i år 2023, hvor klimakrisen raserer, trumfe grådige selskabers profit over vores planet og miljø. Vi håber, du har lyst til at hjælpe os med at få regeringer til at gå imod industrien. Der er ingen tvivl om, at minedrift på havbunden skal forbydes. Stå sammen med tusindvis af mennesker verden over og kræv et forbud mod dybhavsminedrift i år.

dybhavsminedrift

Hvorfor er dybhavsminedrift en trussel?

Dybhavsminedrift er en ny risikabel og ultra-ødelæggende udvindingsindustri.Tanken er at tunge maskiner river havbunden op over store områder for at indsamle mineraler. 

Støjen og lysforureningen fra maskinerne forstyrrer og desorienterer havets dyr selv på lavt vand. Støjen bevæger sig hundredvis af kilometer gennem vandet.

Giftige dampe og skyer af sediment, der stiger op fra dybet, kvæler livet i havet.

Maskinerne ødelægger dybhavshabitater, som er livsgrundlag for flere arter, som ikke findes andre steder i verden.

Når havbunden pløjes op, spredes det kulstof, som har været fanget og lagret i sedimenter i tusindvis af år, ud i vandet. Det forstyrrer havets biokemiske balance og forværrer klimakrisen.

Hvordan stopper vi dybhavsminedrift?

Vi afslører sandheden. Med vores skibe overvåger vi industriens første test af dybhavsminedrift og viser verden, hvad der sker. Vi forsker og udarbejder rapporter, der afslører farerne og korruptionen i den nye industri.

Vi går ind for bæredygtige produkter og en omstilling til en cirkulær økonomi med fokus på reduceret forbrug, bæredygtighed og reparationer for at mindske behovet for at udvinde råvarer fra naturen.

Vi støtter kystsamfund. Mennesker, der bor ved havet, især på ø-nationer i Stillehavet, er i frontlinjen for at stoppe dybhavsminedrift. Vi hjælper med at bringe deres stemmer frem og forsvare deres ret til bæredygtigt fiskeri – deres levebrød, som er afhængigt af sunde havområder.

Vi kæmper for en stærk havbeskyttelse. Havene kan ikke tåle flere ødelæggelser. Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at et internationalt moratorium for dybhavsminedrift bliver vedtaget i FN i 2023.

Vi får regeringer til at stå op for havene. Flertallet af verdens regeringer er imod dybhavsminedrift, men de gør ikke meget for aktivt at forhindre det. 12 lande har indtil videre sagt, at de vil afvise forslaget om at give grønt lys til dybhavsminedrift i 2023. Sammen kan vi sørge for at få flere regeringer til at gå imod industrien.

Vi håber, du vil støtte vores kampagne med en underskrift.