Isbjørne og aktivister installerer kunstværk på en silo på Shells olieraffinaderi i Fredericia. Følg dem her.

Shell går forrest i jagten på olie i Arktis på trods af, at selskabet har vist sig komplet ude af stand til at beskytte det sårbare og unikke miljø. Arktis skal beskyttes fra offshore-olieboringer og Shell bør skrotte deres desperate oliejagt. Det ubeboede område omkring Nordpolen bør gøres til et fælles globalt naturreservat.

Du kan være med

  • Dig
  • Din besked
  • Del

Skriv under og vær med til at beskytte Arktis. Vi ønsker et forbud mod olieboringer og destruktivt fiskeri.

Skal udfyldes Skal udfyldes Skal udfyldes

Skriv en personlig besked til aktivisterne. De vil modtage nogle af dem direkte og læse alle beskeder efterfølgende.

Jo flere vi er, jo stærkere er vi. Del budskabet med alle du kender og få dem med til at beskytte Arktis.

Når du skriver dig op, giver du samtidig Greenpeace lov til at kontakte dig på email eller telefon med muligheder for at deltage i kampagnen.

Selv om vi ikke ved, hvor mange narhvaler der vil dø af støjen, så ved vi videnskabeligt, at nogle vil dø eller skades, Shell planlægger at lave seismiske målinger lige midt i narhvalernes beskyttede føde- og spiseområder.

Biolog og tidligere delegat for Danmark i Hvalfangstkommissionen

Shell screwed up in 2012. And we are not going to let them screw up.

Ken Salazar, USA’s indenrigsminister.

Partnerskabet mellem Shell og Gazprom er dårligt nyt for miljøet og de oprindelige folk i Rusland, der allerede lider under olieselskabernes hærgen.

Jon Burgwald, arktisansvarlig hos Greenpeace

If you ask me will there ever be spills, I imagine there will be spills.

Pete Slaiby, Vice President hos Shell

Den globale opvarmning betyder, at hvert år rykkes grænserne mellem klimazonerne små 2 kilometer mod nord, og det har en kolossal betydning for biodiversiteten. Hele den klimazone, der kaldes Højarktis, er i fare for at forsvinde for altid.

Hans Meltoft, forskningsleder på ”Arctic Biodiversity Assesment”

Man skal være meget forsigtig med de tilladelser, man giver, og stille store krav til sikkerheden. Og som sagt har vi stillet ekstra penge af til…Men vi skal også være realitiske med den udfordring, vi står med. Og den er stor.

Nick Hækkerup, tidligere forsvarsminster

De miljømæssige konsekvenser af katastrofer i Arktis har potentiale til at blive værre end i andre regioner. Virksomheder, der opererer i Arktis, må imødese en betydelig risiko for deres omdømme.

Forsikringsselskabet Lloyds

Læs rapporten

Shell's Sande Ansigt er rapporten, der dokumenterer, hvorfor Shell på ingen måde bør få adgang til Grønland og resten af Arktis.

Ønsker du også Arktis beskyttet?

Det ubeboede område omkring Nordpolen skal være et fælles, globalt naturreservat og den grådige arktiske oliejagt skal stoppes.

Ja - jeg vil være med Nej, ikke lige nu
Close