Vær med til at ændre verden!

Greenpeace eksisterer, fordi vores skrøbelige miljø fortjener en stemme.

Der er behov for forandring, løsninger og handling. Mennesker som dig gør det muligt for os at undersøge, dokumentere og gennemføre kampagner, der er med til at skabe en langsigtet og bæredygtig balance mellem mennesker og miljø i hele verden.

111.590 KR
200.000 KR
Del FacebookDel Twitter

Vi må beskytte ishavet i Arktis

I Arktis stiger temperaturen dobbelt så hurtigt som i resten af verden. 75% af isen er smeltet på 30 år, og sidste sommer nåede udbredelsen af havisen et historisk minimum. Den arktiske havis spiller en vital rolle for hele kloden, fordi isens refleksion af solens varme stråler, fungerer som klodens kølersystem.

Siden 1880 er havniveauet i Arktis steget med 20 cm

Siden 1880 er havniveauet i Arktis steget med
20 cm

Nuværende stigning: 3 mm / årligt

Nuværende
stigning:
3 mm / årligt

Åbent hav betyder olieboringer

Havisens årlige minimumudbredelse i september er en stærk indikator for, hvordan den arktiske havis reagerer på de stigende temperaturer og atmosfæriske ændringer. Det betyder, at der, hvor der engang var massiv is, nu er et åbent hav, som olieselskaberne bare venter på at udnytte.

Isens volumen i 1979 till 2013
Isens volumen i 1979 16,855km3 Isens volumen i 2012 3,400km3 Is, der årligt smelter 433km3

Stop arktiske olieboringer

Olieselskaberne er godt i gang med at udleve deres planer om olieboringer i Det Arktiske Ocean. De samme olieselskaber, hvis produkter er skyld i temperaturstigningerne, vil nu udnytte den smeltende havis til at få adgang til endnu mere af den skadelige olie.

500.000 tons olie strømmer ud i Det Arktiske Ocean om året

500.000 tons olie strømmer ud i Det Arktiske Ocean om året

Vi må se det i øjnene: Kun VI kan beskytte Arktis!

Et olieudslip i Arktis vil have katastrofale konsekvenser for dyrelivet og miljøet. Eksperter siger, at det er umuligt at rydde op efter et udslip i Arktis. Vi må forhindre olieselskaber som skotske Cairn, russiske Gazprom og hollandske Shell i at ødelægge dette unikke område område. For 20 år siden fik vi fredet Antarktis. Nu må vi beskytte Arktis!

Red bestanden af 20.000 isbjørne i Arktis

Red bestanden af
20.000
isbjørne i Arktis

Undgå at 500.000 tons olie strømmer ud det arktiske oceanUndgå at 500.000 tons olie strømmer ud det arktiske ocean

Undgå at 500.000
tons olie strømmer
ud det arktiske ocean

Ja, jeg vil beskytte Arktis nu!

Ja, jeg vil beskytte Arktis nu!

Det er tid til at kræve handling. Kun med din hjælp kan vi fortsætte med at dokumentere de miljøforbrydelser, der sker lige nu og presse politikerne til at tage ansvar og beskytte Arktis fra de grådige olieselskabers indtog. Hjælp os med at beskytte Det Arktiske Ocean, naturen, og livet i havet og på den arktiske is.

Greenpeace modtager ikke penge fra stat eller erhvervsliv, hvilket gør os i stand til at være en uafhængig stemme. Derfor er netop din støtte som privatperson meget vigtig for os.
Vi kæmper for at beskytte Arktis – vær med!

Jeg har skrevet for at beskytte Arktisk
Beskyt Arktis

Spred budskabet og vær med til at ændre verden!

På grund af klimaforandringerne er naturen og ishavet i Arktis i alvorlige problemer. Olieselskaber, som vil bore i den skrøbelige natur med fare for olieudslip, som ikke kan ryddes op, leger med hele verdens fremtid. Del og vær med til at ændre verden i den rigtige retning.