#DETOX - kejserenernøgen

Send Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton og kræv en giftfri fremtid nu!

-0 Underskrifter-

Hverken pris eller navnet på mærkatet spiller nogen rolle. Luksusbrands som Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton gemmer på en beskidt hemmelighed.

Send Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton en email og kræv en giftfri fremtid nu!

Det er på tide at give dette giftige mareridt en lykkelig slutning. Kræv giftfri mode nu.

Bed Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton sætte trenden.

De her klæder er uegnede for en konge, og de er uegnede for vores børn. Kræv en giftfri fremtid.

Send Versace, Dolce & Gabbana, Dior och Louis Vuitton en email og kræv en giftfri fremtid nu!


Luksusbrands som Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton
sælger børnetøj som indeholder giftige kemikalier.
Disse kemikalier påvirker os alle.

Send Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton
og kræv en giftfri fremtid nu!


Made in hvor?

Lækkert tøj
Giftige løgne

Mere info

Et giftigt mareridt

Forurening fra
Paris til Tokyo

Mere info

Uegnet for børn

Alle børn fortjener
en giftfri fremtid

Mere info
Kejseren er nøgen
Se hvorfor >>

Made in hvor?

Lækkert tøj, giftige løgne.

Brands i modeverdenen kan være luksuriøse, men skadelige kemikalier er ikke. Greenpeace har afsløret, at det er ligegyldigt, hvad du betaler – tøjet er fint, men har en beskidt side.

Resultatet af Greenpeace seneste undersøgelse viser, at mange af produkterne ikke er, hvad de foregiver at være. Luksusmærkerne markedsfører deres børnetøj som eksklusive, men i virkeligheden indeholder de samme mængder af giftige kemikalier som tøj fra lavprismærker og sportsbrands.

Koncentrationen af nonlyphonol ethoxylater (NPE) i tøj mærket som produceret i Italien sår tvivl, om det i det hele taget bliver produceret i Europa (læs mere).

Brands som Versace, Dolce & Gabbana, Dior og Louis Vuitton pakker deres tøj ind i smukke eventyr, men væver deres kunder ind i en fashionabel løgn.


Et giftigt mareridt Uegnet for børn

Et giftigt mareridt

Forurening fra Paris til Tokyo.

Udledning af giftige kemikalier i floder og søer er ingen lykkelig historie og sker ikke i et land langt, langt væk. Vi er alle påvirkede.

Tekstilproduktion er en af de største kilder til vandforurening på den sydlige halvkugle, hvor brugen af kemikalier er stort set ureguleret. De samme kemikalier, som flyder ud i floderne under produktion i Kina, udledes fra det tøj, der købes og sælges over hele verden. Disse stoffer findes overalt i vores vandsystemer, og en stor del af dem nedbrydes til hormonforstyrrende stoffer og giftige stoffer i naturen. Det indebærer en stor risiko for både børn og voksnes helbred.

Det spiller ingen rolle, hvor høj prisen er. Luksusmærkerne er en del af dette giftige mareridt. Disse brands er kendte for at sætte trends i modeverdenen - er det ikke på tide, de bliver pionerer inden for giftfri mode?


Made in hvor? Uegnet for børn

Uegnet for børn

Alle børn fortjener en giftfri fremtid.

Alle børn i verden er små prinser og prinsessser for dem, der elsker dem allermest. Disse prinser og prinsesser er særligt følsomme over for kemikalier og skadelige stoffer. De fortjener tøj, der ikke indeholder giftstoffer, som kan påvirke deres udvikling direkte, når de har det på, eller indirekte gennem de stoffer, der siver ud i miljøet.

Luksusmærkerne bringer vores børns helbred og miljøet i fare, når de har lov til at udlede farlige kemikalier i floder, søer og oceaner over hele verden. Det påvirker os alle, men vi kan alle gøre noget ved det.

Som forældre og voksne kan vi alle være helte ved at stille op for børn i hele verden og kræve en ende på modeindustriens udledning af farlige kemikalier i miljøet.

At skabe en giftfri fremtid er ikke bare vigtigt, det er også muligt.


Made in hvor? Et giftigt mareridt

Rapporten

En lille fortælling om en fashionabel løgn

Greenpeace's seneste undersøgelse afslører den beskidte sandhed om giftige stoffer i børns tøj og sko fra otte luksusmærker i modebranchen. Vi fandt giftige kemikalier i 16 ud af de 27 testede produkter: nonylphenol ethoxylater (NPE), ftalater, perfluorerede kemikalier (PFC) og antimon.

Kemikalierne udledes i vores søer, floder og oceaner. Det sker fra store tekstilproducerende lande som Kina, men også fra det tøj, der købes og sælges over hele verden. Når kemikalierne bliver udledt i vores floder, udgør de en sundhedsrisiko for både børn og voksne - eksempelvis i form af hormonforstyrrelser.

Ved at anvende giftige kemikalier i produktionen har disse luksusbrands ikke bare snydt deres kunder, de har sat vores fremtid på spil og forurener vores planet.


Hent rapporten her (engelsk)

Henter!!

Tak!

Du og 0 andre støtter nu kravet
om giftfri mode for vores børn.

Del med dine venner

Dear Madame/Sir,

Greenpeace’s latest investigation has shown that your company is hiding the truth from its customers by claiming to sell top quality, exclusive designs -- when in reality they are tainted with toxic lies.

Having seen your major competitors Burberry and Valentino commit to Detox, people are beginning to publicly question how many more toxic scandals your brand needs to be connected with before it cleans up its act.

Why is your brand so unfashionably late in joining the shift toward toxic-free fashion?

I urge you publicly commit to Detox and to work together with your suppliers around the world to eliminate all hazardous chemicals from your production processes and products.

After all, beautiful fashion needn’t cost the earth.