Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace i aktion mod Dell i Holland og Indien

Nyhed - 29. marts, 2010
Her til morgen dansk tid gik Greenpeace i aktion mod elektronikproducenten Dell. Dell har ikke formået af udfase dets brug af PVC plastik og bromerede flammehæmmere, som det ellers blev lovet tilbage i 2006, og derfor er Greenpeace på besøg ved Dells kontorer i Indien og Holland.

Aktivister fra Greenpeace i aktion foran Dells kontor i Amsterdam, Holland.

Senere i dag samles Michael Dell og virksomhedens øverste ledelse. På dagsordenen er bl.a. spørgsmålet om udfasningen af PVC plastik og bromerede flammehæmmere. Derfor håber Greenpeace, at dagens aktioner kan hjælpe Dell på rette vej, så de på mødet kan beslutte sig for en ambitiøs plan.

Nu har Dell sat sig selv den deadline, at de først i 2011 vil have udfaset PVC plastik og bromerede flammehæmmere fra deres computere. Dell har imidlertid ikke fremvist en detaljeret plan, der viser vejen frem til grønne computere.

Greenpeace opfordrer Dell til at leve op til egne løfter ved at offentliggøre en detaljeret plan for udfasningen af PVC plastik og bromerede flammehæmmere og fra udgangen af 2011 begynde at bringe computere på markedet, som er fri for disse stoffer. Yderligere ønsker Greenpeace, at Dell senest i maj 2010 gør det klart for europæiske politikere, at Dell ønsker PVC plastik og brommerede flammehæmmere omfattet af det europæiske direktiv ( RoHS-direktivet), som forbyder brugen af en række miljø- og sundhedsskadelige kemikalier i elektronik.

Emner