Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Barbie følger LEGO’s eksempel

Nyhed - 5. oktober, 2011
Mattel, producenten bag ikoniske Barbie, har netop meddelt, at de nu følger LEGO’s gode eksempel og stopper al køb af papir og pap fra virksomheder, der er involveret i ødelæggelse af regnskoven.

I juni offentliggjorde Greenpeace en række laboratorie-analyser af legetøjsemballage, der viste, at indpakningen på en række produkter fra Mattel, Hasbro, Disney og et enkelt produkt fra LEGO indeholdt såkaldt mixed tropical hardwood fra den indonesiske regnskov, som fældes i alarmerende hast af bl.a. den primære leverandør af indonesisk papirmasse, virksomheden Asia Pulp & Paper.


LEGO tog føringen og offentliggjorde allerede 7. juli en tretrins-plan, der skal sikre, at virksomhedens og dens leverandører ikke er involveret i ødelæggelse af regnskoven. Et initiativ, som naturligvis fik ros med på vejen af Greenpeace.


I dag har Mattel så bebudet, at virksomheden vil informere alle sine leverandører om, at de skal gå i en stor bue udenom fibre fra virksomheder, der er kendt for at være involveret i regnskovsødelæggelse.


”Mattels nye indkøbspolitik for papir og pap er gode nyheder for Indonesiens regnskove og et tydeligt signal til APP om, at det også rent forretningsmæssigt er god ide at lade regnskoven stå,” siger Dan Belusa, talsperson fra Greenpeace.


”Greenpeace vil holde øje med, at Mattel implementerer deres løfter, og vi opfordrer andre virksomheder som Disney og Hasbro til at følge LEGO og Mattels gode eksempler,” fortsætter Dan Belusa.


Mattels nye politik skal også sikre, at virksomheden ikke modtager papir og pap fra tre plantager, der er etableret i områder, der engang var dækket af oprindelig skov. Konvertering af regnskov til plantage er en af hovedårsagerne til den omfattende og problematiske afskovning af indonesisk regnskov. Mattels politik stræber desuden efter at øge andelen af genbrugspapir og fremme brug af FSC-mærkede produkter.


Find Greenpeaces research af APP her.


Læs pressemeddelelse fra Greenpeace om LEGO’s melding 7. juli 2011 her.


Læs Mattels melding her.