Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

En god nyhed for Amazonas

Nyhed - 4. januar, 2013
Lige før jul modtog vi gode nyheder fra Brasilien: Verdens største kødproducent, JBS, har forpligtet sig til at arbejde for at stoppe regnskovsrydning i Amazonas.

JBS' forpligtelse er en god nyhed for Amazonas! Den viser, at den brasilianske kvægindustri er begyndt at forstå, at dens kunder og den globale offentlighed ikke vil acceptere produkter, der er årsag til regnskovsrydning.


4. januar 2013 Ifølge Brasiliens regering bliver 62 % af de ryddede regnskovsarealer brugt til græsning til kvæg.

Brasilien slagter Amazonas

Kvægindustrien er en af de største trusler mod Amazonas' uerstattelige regnskov. I 2009 afslørede vi i rapporten "Slaugthering the Amazon", hvordan kvægavl fører til ødelæggelse af regnskoven og indfødte folks landområder.

Med hjælp fra vores supportere over hele verden lagde vi pres på den brasilianske kød- og læderindustri. Og i oktober 2009 fik det internationale pres Brasiliens fire største producenter af kød og læder til at love, at de ikke længere ville opkøbe kvæg fra områder, som er ryddet ulovligt.

Brudte løfter

Vi har siden holdt øje med, om kvægindustrien holdt sine løfter. Det har den ikke gjort.

Sidste år dokumenterede vi, hvordan verdens største kødproducent, JBS, på trods af sine løfter stadig opkøbte kvæg fra kvægavlere, der ulovligt har ryddet regnskov og stjålet oprindelige folks landområder. JBS havde desuden stadig ikke noget monitoreringssystem på plads til at kontrollere, om deres leverandører lever op til aftalen.

Et skridt i den rigtige retning

Vores dialog med JBS har nu ført til, at virksomheden kort før jul forpligtede sig til at følge op på sine løfter og offentliggjorde en arbejdsplan med klare deadlines for, hvordan den vil overvåge, at dens leverandører af kvæg ikke er involveret i rydning af regnskov.

Med din hjælp vil vi fortsætte med at holde øje med kvægindustrien. Amazonas' fantastiske regnskov er hjemsted for en fjerdedel af alle Jordens kendte arter, og den er afgørende for at bremse klimaforandringerne. Der er brug for, at kvægindustriens skovrydning stopper helt – ikke bare på papiret!

JBS' forpligtelse er et skridt i den rigtige retning.

Du kan her læse mere om truslerne mod Amazonas.