Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

En million underskrifter på rekordtid

Nyhed - 21. juli, 2012
På en måned har en million mennesker skrevet under på at redde Arktis. Kampen mod industriel udnyttelse af området fortsætter.

Den 21. juni kick-startede Greenpeace kampagnen Save the Arctic. Kampagnen skal gøre offentligheden og politikerne opmærksom på de planlagte olieboringer i Arktis. Boringer, der kan have katastrofale miljømæssige konsekvenser for Arktis.

De sidste par år er det blevet tydeligt, at verdens olieselskaber kun har en ting på hjernen – profit. På trods af de accelererende klimaforandringer og advarsler fra en lang række forskere om risiciene og konsekvenserne af et arktisk olieudslip, så fortsætter olieselskaberne, som om der ikke var nogen problemer i syne.

Shell er allerede på vej til Arktis, og selskabets kyniske oliejagt gav en ildevarslende start, da et af selskabets boreskibe, Noble Discoverer, allerede gik på grund, mens det var ved at ankre op. Shell har desuden aldrig testet deres udstyr under vejrforhold, som ligner forholdene i Arktis, men kun udfærdiget en beredskabsplan ved olieudslip på gætterier og spekulationer.  

”Vi har forsøgt at råbe Shell og verdens regeringer op alene. Vi har forsøgt at gøre dem opmærksom på, at vi har kurs mod katastrofen. Ikke nok med at boreplatformene konstant vil pumpe skadelige kemikalier ud. Kaptajnerne skal også febrilsk forsøge at manøvre uden om den evige strøm af isbjerge, hvor bare en enkelt kollision kan forårsage en oliekatastrofe, hvis lige vi aldrig har set og som reelt kan vise sig at være det sidste søm i nogle af de ikoniske arktiske arters ligkiste”, siger arktisansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald.

Men Greenpeace er ikke en organisation, der bare giver fortabt.

”Der er brug for, at folk over hele kloden presser politikere og virksomheder til at tænke længere end næste års regnskaber, hvis vi skal forhindre, at et af de sidste steder på kloden, som endnu ikke er ødelagt af den evige jagt på profit, falder i hænderne på de globale olieselskaber. Selskaber, der i årtier har hærget over det meste af kloden med forfærdelige følger for mennesker og natur”, siger Jon Burgwald.

Du kan også støtte Greenpeace i kampen for at redde Arktis her.

Kontakt:
Jon Burgwald, Arktisansvarlig, Greenpeace. Tlf. 40818898
Kristian Jessen, kommunikationsansvarlig, Greenpeace. Tlf. 20762385