Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace byder op til afrikansk musik og dans for at redde Arktis

Nyhed - 1. november, 2012
Søndag d. 4. november 2012 inviterer Greenpeace hele familien til afrikansk underholdning i Verdenskulturcentret i Nørre Allé.

Arrangementet skal være med til at sætte fokus på de store problemer globale klimaforandringer skaber i Arktis i disse år, og hvorfor det i sidste ende også er noget, der vedkommer Afrika og os alle sammen.

Arktis spiller en afgørende rolle for hele kloden, fordi isens refleksion af solens stråler fungerer som klodens kølersystem. Men med de stigende temperaturer som følge af afbrænding af fossile brændstoffer, smelter den arktiske is med stor hast, og dermed kan solens stråler ikke i samme grad reflekteres. Der bliver altså varmere i hele verden, når den arktiske is smelter.

I Afrika har de menneskeskabte klimaforandringer store konsekvenser. I et kontinent der historisk har været præget af tørke, vil de stigende temperaturer bare gøre det værre, landbrugsjorden ødelægges, så den ikke kan dyrkes, samtidig med at der bliver mindre og mindre vand tilgængelig for dyr og mennesker. Dette fører igen til øgede migrationer og konflikter mellem mennesker i kampen for de knappe ressourcer.

Olieboringer i Arktis er ikke løsningen på klodens problemer, og derfor siger vi 'nej' – men vi gør det med stil, med dans, mad og musik!

Dagens program:

14.00: Velkomst ved Dulla med band
14.45: Bandits Street Dance
15.15: Combiadealers - Gustavo & friends
15.45: Igokolo - Afrikansk dans
16.00: Oplæg ved Greenpeace´ kommunikationschef, Birgitte Lesanner
16.30: Igokolo
17.00: Mussa Diallo & Trio
18.00: Aftensmad - under måltidet vil den afrikansk-danske storyteller Anders Shegembe underholde.
18.30: Said & friends - Danse workshop
19.00: Underholdning ved Anders Shegembe & Said Mohammed
19.30: Bandits Street Dance reprise - Good night

Arrangementet er organiseret af Greenpeaces frivillige og løber af stablen søndag d. 4. november 2012 kl. 14-20. Udover musik vil der være forskellige workshops for børnene, bl.a. ansigtsmaling, smykkedesign af organiske materialer og afrikansk dans.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst Morten Lambertsen på tlf. 40 96 16 67