Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace stopper alt salg af tekstilvarer

Nyhed - 25. oktober, 2012
Selv de strengeste standarder og krav er ikke nok. Der kan stadig spores minimale kemikalierester i tekstilerne. Og det er ikke godt nok for Greenpeace. Derfor stopper Greenpeace fra i dag med alt salg af t-shirts og andre tekstiler.

"Indtil leverandørerne er i stand til at give os klare oplysninger, der beviser, at deres forsyningskæder kan producere giftfrit tøj, har Greenpeace suspenderet alt salg af tekstilvarer, der bruges til merchandise,” siger kemimedarbejder i Greenpeace, Erik Albertsen,

Det tøj, Greenpeace tidligere har solgt, er fremstillet efter de strengeste standarder for at sikre den laveste miljøpåvirkning som muligt. Alligevel har testresultater vist, at der stadig kan findes små spor efter kemikalier i disse tekstiler. Før industrien kan levere en standard, der matcher organisationens egne kerneværdier, har Greenpeace valgt at stoppe salg og køb af tekstilvarer.

"Greenpeace har altid gjort det til en prioritet at købe materialer på den mest miljøvenlige måde, og vi troede, at vores tekstiler mødte de bedst mulige standarder. Men som en del af vores Detox-kampagne har vi blandt andet også sat fokus på os selv og fundet, at vores leverandører ikke kan garantere giftfri produktion. Selv de strengeste krav og standarder var ikke gode nok, så vi har indstillet salget," siger Erik Albertsen.

Greenpeace i de nordiske lande sælger ikke merchandise, så tekstilstoppet vil ikke få konsekvenser i Danmark, Norge, Sverige og Finland.