Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

H&Ms PFC-forbud er fint første skridt

Skriv en kommentar
Nyhed - 5. september, 2012
Kampen for kemikaliefri tøjproduktion er kommet et væsentligt skridt nærmere, efter H&M i dag forbød de giftige perfluorinerede stoffer, også kaldet PFC, i deres tøj. Forbuddet kommer i forlængelse af en Greenpeacekampagne for at få tøjindustrien til at de fjerne giftige, miljøfarlige og hormonforstyrrende kemikalier, der bliver brugt i tøjproduktionen

Greenpeace har flere gange aktioneret mod H&Ms butikker rundt om i hele verden, for at få tøjgiganten til at tage førertrøjen på i kampen for kemikaliefri tøjproduktion. Som første skridt i den retning har koncernen nu forbudt brugen af PFC.

"Greenpeace hilser H&Ms forbud velkommen. Det er et skridt i den rigtige retning i kampen for helt at fjerne farlige kemikalier i produktionen. H&M sender et klart signal til alle andre tekstilfirmaer om, at brugen af hormonforstyrrende og miljøfarlige kemikalier ikke er nødvendige i tøjproduktionen. Vi forventer naturligvis, at alle andre firmaer følger det gode eksempel og straks forbyder alle giftige kemikalier. Ikke kun for miljøets skyld - men også for kundernes skyld,” siger kemimedarbejder i Greenpeace, Erik Albertsen.

PFC bruges blandt andet til imprægnering af tøj. Når spildevandet fra fabrikkerne udledes, føres PFC-rester med og forurener vandløb og drikkevand til fare for miljøet og ikke mindst helbredet for millioner af mennesker. Udover at være hormonforstyrrende er PFC også under mistanke for at være kræftfremkaldende.

I 2011 lancerede Greenpeace Detox-kampagnen for at sætte fokus på de giftige og miljøødelæggende stoffer, der bruges i tøjproduktionen. Allerede efter ni ugers kampagne lovede blandt andet Nike og Adidas at stoppe al udledning af farlige kemikalier inden 2020

 

Emner
Tags