Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Isbjørne og aktivister i aktion mod Shell

Nyhed - 16. juli, 2012
15 Greenpeace-aktivister indtog i dag Shells tankstation på Skanderborgvej i Aarhus. Aktivisterne var blandt andet udklædt som isbjørne og kravlede op på taget og udskiftede stationens berømte muslingelogo med bannere påtrykt teksten ”Get the (S)hell out of the Arctic”.

Aktionen er en del af den verdensomspændende Greenpeace kampagne Save The Arctic. Kampagnen er iværksat for at beskytte Arktis mod olieboringer, der kan have katastrofale følger for det følsomme miljø i området.

”Klimaforandringer og olieselskabers tanketomme beslutning om at lede efter olie i det kolde nord sætter den arktiske natur og de unikke dyr under et meget hårdt pres. Olieselskaberne står som grådige ulve, der venter på byttet – og blandt olieselskaberne er det Shell, der glammer højest”, siger arktisansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald.

Aktionen i Aarhus kommer i forlængelse af weekendens Greenpeace-aktioner mod Shell i en lang række lande rundt om i verden. Aktionerne skal gøre offentligheden og politikerne opmærksom på de store miljømæssige konsekvenser, Shells boringer kan medføre. Ikke kun for miljøet på Arktis – men for os alle sammen.

”Arktis skal beskyttes, og det er lykkedes før. Ved at stå sammen har vi tidligere sikret, at Antarktis i dag er beskyttet mod industriel rovdrift. Kun ved at tænke stort og ved at stå sammen, kan vi gøre en forskel. Greenpeace kan ikke gøre det alene, men hvis vi står sammen, så kan politikerne ikke overhøre os”, siger Jon Burgwald, arktisansvarlig, Greenpeace.

Næsten en million mennesker har allerede været inde og støtte Greenpeace i kampen mod industriel rovdrift. Du kan også støtte på www.SavetheArctic.org

 

Kontakt:

Jon Burgwald, arktisansvarlig, Greenpeace. Tlf: 40818898

Kristian Jessen, kommunikationsansvarlig, Greenpeace. Tlf: 20762385