Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Isbryder stoppet af svømmere, gummibåde og Beluga

Nyhed - 4. maj, 2012
Det lykkedes i dag omkring 30 aktivister at stoppe Shells isbryder Nordica af to omgange i Femern Bælt ud for Møn og Lolland. Klokken to i morges stoppede gummibåde og aktivister med håndbannere skibet, der begyndte at sejle i zig-zag frem og tilbage på stedet.

4. maj 2012

 

Efter tre timer i det mønster sejlede Nordica vestpå, men hun kom ikke langt, før et nyt hold aktivister i gummibåde fra Tyskland mødte hende sammen med Greenpeace skibet, Beluga.
I skibets mast hang banner med teksten ”SaveThe Arctic – Stop Shell”.
Omkring et dusin svømmere hoppede i vandet og svømmede foran Nordica i en god time,  og stoppede dermed skibet igen.

4. maj 2012

Nordica Icebreaker Action in Germany Nordica Banner Aktion Ostsee © greenpeace

 

Nordica havde på det tidspunkt fået følgeskab af to skibe fra dels den tyske kystvagt, dels den danske. Mens svømmerne lå i vandet, ankom en helikopter til stedet og fra den blev firet soldater ned ombord på Nordica, der ligesom skibet var blevet polstret med pigtråd, så ingen kunne klatre ombord.

Efter omkring en time med svømmere i vandet, satte Nordica speederen i bund, mens Beluga blev tilbage hos svømmerne. Aktionen stoppede derefter omkring kl. 11.

Aktionen denne morgen kommer efter to lignende aktioner denne uge, da 20 aktivister gik ombord på Nordica i Helsinki, Finland. Efter det første hold af aktivister var fjernet af politiet, ankom yderligere 22 aktivister til skibet i to gummibåde og tre kanoer. To dage senere klatrede seks aktivister ombord på samme skib ud for Øland i Sverige og blev der i 10 timer, indtil de svenske myndigheder blev tilkaldt. I Karlskrona blev aktivisterne fjernet af specialstyrker og arresteret.

 

Selvom du ikke var med i gummibåden eller i vandet – så kan du sagtens være med til at beskytte Arktis ved at skrive til Shell og bede dem holde sig fra Arktis.

Tags