Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Piratfiskeri forsætter i Det Indiske Ocean

Nyhed - 13. november, 2012
Greenpeace’ flagskib Rainbow Warrior dokumenterer ulovligt fiskeri i Det Indiske Ocean. Der er fundet flere srilankanske fiskefartøjer, der fisker henholdsvis tun og hajer, selvom det er arter, der allerede er på grænsen til udrydning.

På Rainbow Warriors to måneder lange ekspedition gennem Det Indiske Ocean, der startede i Durban, krydsede Det Indiske Ocean og endte i Colombo, har det registeret ulovlig piratfiskeri. Det er to srilankanske fiskefartøjer, der fiskede tun og hajer, henholdsvis indenfor Maldivernes 200-sømilsgrænse (EEZ) og på det åbne vand mellem Sri Lanka og Maldiverne.

Fartøjet, der fiskede i det åbne vand mellem Sri Lanka og Maldiverne, var ikke registreret i IOTC og var helt og aldeles ulovligt. Fiskefartøjet indenfor Maldivernes 200-sømilsgrænse kunne heller ikke forklare sig, for det havde ikke tilladelse til at fiske i området og var ikke registreret.

”Omlastninger af fisk fra et skib til et andet  til havs fremmer ulovligt fiskeri, fordi det ikke kan opdages. Derfor skal omlastningerne stoppes, før vi kan nærme os en løsning på overfiskeriet. Hvis vi ikke reagerer nu, vil der ikke være nok være tun nok til de næste generationer”, siger Sari Tolvanen, Greenpeace’ internationale kampagnemedarbejder ombord på skibet.

Greenpeace har tidligere fundet ulovligt fiskeri i Chagos og gjort den britiske regering opmærksom på det.