Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Kumi takker Indonesiens præsident for indsats mod afskovning

Skriv en kommentar
Nyhed - 7. juni, 2013
Den indonesiske præsident og Greenpeace Internationals generalsekretær udvekslede i dag taknemmelighed ombord på Rainbow Warrior i Jakarta.

Den indonesiske regering har det seneste år taget usædvanlige og dybt nødvendige skridt for at stoppe faretruende afskovning i landet, og der var derfor stor respekt fra Greenpeaces generalsekretær under dagens møde med landets præsident.

- Præsidenten fortjener hæder for sin indsats for skovbeskyttelsen siden vores første møde sidste år. Greenpeace er beæret over at byde præsidenten velkommen ombord og håber at hans tilstedeværelse og vores dialog vil føre til endnu større beskyttelse af Indonesiens ufattelige naturskønhed og de mennesker, der er afhængige af den, lød det efterfølgende fra generalsekretær Kumi Naidoo til et stort opbud af journalister foran skibet.

7. juni 2013

 

For 50 år siden var 82 procent af Indonesien dækket af skov, men i det seneste årti har skånselsøse skovrydning tilskrevet papirproduktion, palmeolie-plantager og minedrift  bragt tallet ned på nuværende 48 procent.  

Præsidenten, der er i gang med sin sidste embedsperiode, har som en del af en lang række grønne ambitioner for landet forpligtet sig til at at stoppe den dramatiske afskovning.

-Som udviklingsland har Indonesien brug for økonomisk udvikling, men det må naturligvis foregå på en miljømæssigt bæredygtig måde. Jeg ønsker at garantere mine børnebørn et rent og fredeligt miljø i fremtiden. Og i den forbindelse vil jeg gerne udtrykke min taknemmelighed over for Greenpeace for organisationens indsats for at beskytte naturen i Indonesien og resten af verden, siger præsident Susilo Bambang Yudhoyono.

Rainbow Warrior afslutter med præsidentens besøg sit månedlange togt omkring Indonesien for at dokumentere det unikke havmiljø og øge opmærksomheden omkring landets enestående mangfoldige natur, der blandt meget andet rummer omkring ti procent af verdens samlede mængde regnskov.