Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Russiske tiltaler droppet

Nyhed - 25. december, 2013
Julemorgen bragte ekstra meget glæde i Sankt Petersborg. De 30 tiltalte, der siden en fredelige aktion mod Gazprom i september har været tilbageholdt i Rusland, blev nu til morgen indkaldt til møde med undersøgelseskommissionen. Her blev amnestien ført ud i praksis og alle tiltaler mod besætningsmedlemmer, aktivister og freelance fotografer er nu frafaldet.

”Vi er glade for at se, at amnestien træder i kraft og glæder os til at se Anne Mie forenet med familie og venner, men det er samtidigt vigtigt at huske på, at Anne Mie og de andre aldrig skulle have været tilbageholdt i første omgang. De har været berøvet deres frihed i over tre måneder, til tider under virkelig hårde vilkår, for en fredelig protest mod en forestående miljøkatastrofe. Det har været i strid med international ret og vi har oplevet det som et forsøg på at gøre modstanden mod arktiske olieboringer tavs. Derfor er det vigtigt for mig at sige, at det ikke kommer til at ske. Vi er over fem millioner i en global bevægelse for en beskyttelse af Arktis og vi kommer til at fortsætte protesterne mod arktiske olieboringer”, siger Jon Burgwald, arktisansvarlig i Greenpeace i Danmark.

Den sidste hurdle, før Anne Mie Roer Jensen og de andre kan forlade Rusland, er et exit visa, hvilket forventes at kunne tage et par dage at få ordnet.

Tags