Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Stjerneskuespiller fik 120 timers samfundstjeneste for Shell-aktion

Nyhed - 7. februar, 2013
Lucy Lawless og seks andre Greenpeace-aktivister har modtaget dom for forsøget på at bremse Shells kurs mod olieboringer i Arktis. Sagen har skabt ekstra opmærksomhed om, hvor risikabel den grådige oliejagt er.

Man skulle mene, at Lucy Lawless allerede havde gjort klimaet en stor tjeneste, da hun for knapt et år siden forsøgte at bremse Shells kurs mod Alaska for at bore olie i det sårbare Arktiske område.

I dag fik den new zealandske skuespiller tildelt yderlige 120 timers samfundstjeneste og en økonomisk bøde for aktionen, hvor hun sammen med seks Greenpeace-aktivister klatrede op i et tårn og besatte Shell-boreskibet Noble Discoverer i mere end tre døgn.

“Vi er stolte over at have taget del i forsøget på at stoppe Shells skrupelløse planer for at bore efter olie i det uberørte Arktis,” sagde Lucy Lawless foran Taranaki District Court.

Aktionen trak overskrifter over hele verden og skabte forøget bevidsthed om olieselskabernes risikable planer for olieboringer i Arktis.

”Siden vi besatte Noble Discoverer, er det blevet klart for alle – fra de millioner, der har underskrevet Greenpeaces krav, til USA's regering – at det aldrig kan blive sikkert at bore efter olie i Arktis,” lød det videre fra Lucy Lawless.

Det lykkedes desværre ikke for aktivisterne at bremse Shells olieboringer, der hurtigt skulle vise sig at gå galt på flere måder.

I juli 2012 kom det frem, at Shells system til at inddæmme olie ikke fungerede under de første forsøg. Og i slutningen af december sidste år stødte Shells borerig, Kulluk, på grund, så det stod krystalklart, hvor farlige Shells boringer kan være for det arktiske klima.