Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Aktion: Greenpeace stopper Statoil olieboreplatform

Nyhed - 27. maj, 2014
Greenpeace-aktivister fra otte lande tog tidligt i morges ud i gummibådene for at møde Statoils olieboreplatform Transocean Spitsbergen, der netop er ankommet til verdens nordligste borested i Barentshavet. To danskere er med i aktion.

Aktivisterne er gået ombord på olieplatformen, hvor de nu protesterer fredeligt mod Statoils olieboringer. To danskere er med i aktionen – danske Christian Uhlenfeldt er ombord i gummibådene, mens Sune Scheller er på Greenpeace-skibet Esperanza.

Aktionen kommer efter, at Norges regering sent mandag valgte at give tilladelse til Statoils boring til trods for, at miljøstyrelsen fredag suspenderede boretilladelsen efter en klage fra Greenpeace.

27. maj 2014

Greenpeace-aktivister er ombord på Statoils olieboreplatform i protest mod de nordligste olieboringer nogensinde.

 

 

”Vi vil ikke stiltiende se til fra sidelinjen, mens skruppelløse olieselskaber spiller hasard med miljøet. Statoil og den norske regering har valgt at sætte både miljø og klima yderligere over styr med tilladelsen til at bore efter olie i Arktis kun 25 km fra vinter-iskanten og tæt på naturreservatet omkring Bjørneøen. Et olieudslip kan nå Bjørneøen på mindre end en uge og smadre det unikke dyre- og planteliv på stedet. Det vanvittigt og må stoppes,” siger Sune Scheller, projektleder i Greenpeace.

Aktion mod Gazprom
Aktionen er den anden protest med mod arktiske olieboringer dette døgn. Sent i går aftes slog 30 aktivister til mod en Gazprom-platform, der kom fordi Holland på vej mod Pechora Havet. Aktivisterne blev fjerne at politiet ved halv fem-tiden i morges efter at have bremset platformens fremfærd i den arktiske oliejagt fem timer.

”Gazprom har en lang, sort portefølje af olieudslip på samvittigheden, og selskabet er ved at kaste de sidste rester af miljøhensyn over bord i Arktis – det mest udfordrende sted at bore efter olie. Selvom Arktisk Råd kraftigt anbefaler, at olieselskaberne har en beredskabsplan, så har Gazprom kun udgivet et kort resumé, der slet ikke lever op til sikkerhedskravene,” siger Jon Burgwald, arktisansvarlig i Greenpeace i Danmark.

27. maj 2014

Aktion mod Gazprom-platform på vej mod Pechora Havet.

 

 

”Selvom Statoil og Gazprom kan virke som to ret forskellige selskaber, når det kommer til ansvar, gør de sig begge skyldige i et eksorbitant tunnelsyn, når det kommer til Arktis. Arktiske olieboringer er ekstremt risikable og når ulykken sker, er det tæt på umuligt at rydde op i de isfyldte farvande. Og så er de helt unødvendige. Hvis vi skal holde den globale temperaturstigning under to grader, kan vi maksimalt bruge en tredjedel af den olie, vi allerede har adgang til. ”