Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace afslutter aktion med blokade af indgangen til LEGOs hovedkvarter

Nyhed - 18. juli, 2014
En mur af LEGO-klodser, der repræsenterer en halv million underskrifter, blokerer nu indgangen til LEGOs hovedkvarter. Flere og flere mennesker verden over beder legetøjsgiganten afbryde samarbejdet med Shell.

Aktivister har fredag morgen blokeret indgangen til LEGOs hovedkvarter i Billund. Med store, hvide ”LEGO-klodser” har aktivisterne bygget en mur på 2x4 meter foran hovedindgangen. Hver af de hvide klodser repræsenterer 10.000 underskrifter.

18. juli 2014

LEGO har ikke ønsket at modtage underskrifterne fra mere end en halv million, der beder dem afbryde samarbejdet med Shell. Nu er underskrifterne - i form af LEGO-klodser - svære at komme udenom.Formålet med protesten, der startede for godt 24 timers siden, har været at aflevere underskrifterne fra over en halv million mennesker, der har skrevet til LEGO for at få legetøjsgiganten til at bryde sit omfattende reklamesamarbejde med Shell.

”Det er dumt af LEGO ikke at modtage underskrifterne fra en halv million mennesker. Nu afleverer vi underskrifterne her i form af en væg, de ikke kan undgå at se, når de møder på arbejde. Men dialog havde da været at foretrække,” siger Birgitte Lesanner, kampagnechef hos Greenpeace i Danmark.

18. juli 2014

Denne aktivist var særligt bekymret over Shells forsøg på at købe sig folkelig opbakning via samarbejdet med LEGO.

 

LEGO er for gode til Shell
Kritikken af LEGO retter sig mod, at den populære legetøjsvirksomhed har indgået et samarbejde med et olieselskab, hvis risikable boringer i Arktis står i skærende kontrast til LEGOs høje miljøstandarder og store ansvarlighed. Ved at samarbejde med LEGO bliver Shell forbundet med positive, grønne og familievenlige værdier, som kan beskytte dem, når de borer i Arktis.

Shell har naturligvis en stor interesse i samarbejdet, som de håber kan købe dem folkelig opbakning. Hidtil har LEGOs eneste forklaring på deres samarbejde med Shell været, at det skaffer "LEGO-klodser i hænderne på børn i hele verden."

Men LEGO bør holde sig for gode til at indgå et sådant samarbejde.

”Meget tyder på, at Jørgen Vig Knudstorp og LEGO har travlt med at begrave hovedet i busken fremfor at forholde sig til, at ansvar for miljøet også gælder i valget af tætte partnerskaber. Shell er en kendt for sine notoriske brud på regler og sikkerhedsstandarder og fik massiv kritik af de amerikanske myndigheder for deres første arktiske boringer i 2012. LEGO er øjensynligt helt blinde for kritikken af, at de sælger af deres eget gode omdømme til Shell, der på den måde får mere folkelig opbakning og et bedre omdømme end de fortjener. LEGO bør lytte til kritikken, tage ansvar for miljøet i Arktis og droppe Shell,” siger Birgitte Lesanner.

18. juli 2014

© Greenpeace / Uffe Weng

 
En global protest
Protesten er en del af en af den globale bevægelse for at beskytte Arktis og vil fortsætte ude i verden. I det godt over et døgn, aktivister har stået ved hovedkvarteret, har de haft travlt ved den analoge tæller på containeren, fordi næsten 50.000 mennesker i den tid har skrevet til CEO Jørgen Vig Knudstorp med en opfordring til at droppe samarbejdet. 

Læs mere om kampagnen for at få LEGO til at afbryde samarbejdet med Shell og bliv en del af bevægelsen HER.