Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeace på rundrejse i Grønland

Skriv en kommentar
Nyhed - 27. januar, 2014
Greenpeace er de næste to uger på rundrejse langs kysten for at besøge ungdomsuddannelserne i hele Grønland.

28. januar 2014

Jon Burgwald taler til gymnasieelever i Grønlands andenstørste by, Sisimiut.

Arktisansvarlig Jon Burgwald begyndte turen på gymnasiet GU Aasiaat med oplæg og fælles diskussion.

 "Det er rigtig dejligt at møde en masse unge mennesker og få nogle gode diskussioner om vigtige spørgsmål, som jeg oplever, eleverne generelt har rigtig stor interesse i.”

”Der er nok ikke mange, som er i tvivl om, at vi har en klar holdning til de risici, der knytter sig til særligt olieboringer. Men jeg kommer samtidig med en stor lyst til at lytte til de tanker, de unge gør sig om deres lands fremtid og tage del i en diskussion om, hvordan man kan skabe udvikling samtidig med at tage vare på den helt særlige naturrigdom, som Grønland er så heldig at have,” siger Jon Burgwald.

Greenpeace er ikke blind over for, at man i Grønland stadig slås med omdømmet, efter organisationens kampagne mod den canadiske sælfangst i tilbage i begyndelsen af 1980erne uretmæssigt ramte de grønlandske fangere.

"Det er noget, som vi mange gange har beklaget dybt, og vi gør det gerne igen. Vi kan desværre ikke ændre de fejl, som Greenpeace har begået i fortiden, men kan kun blive ved med at understrege, at vi ser den grønlandske sælfangst som fuldt ud bæredygtig og i dag bakker utvetydigt op om eksport af grønlandsk sælskind," siger Jon Burgwald.  

Han ser i det hele taget frem til at besvare både nysgerrige og kritiske spørgsmål.

"Kritisk sans er kolossalt vigtigt i den her afgørende tid, og det gælder over for os såvel som over for landets ledende politikere og olie- og råstofselskaberne. Det vil vi også fortælle de mange unge elever, vi de næste par uger vil få fornøjelsen af at møde," siger Jon Burgwald.

Efter besøget i Aasiaat, er han nu rejst videre til Sisimiut og Nuuk, før rundturen slutter i Qaqortoq. Undervejs besøger han Bygge- og Anlægsskolen i Sisimiut, GU og Handelsskolen i Nuuk samt GU Qaqortoq.

28. januar 2014

Hele gymnasiet samlet på rundrejsens første stop i Aasiaat.

 

Tags