Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Ingen olieboringer i Grønland i år

Skriv en kommentar
Nyhed - 17. januar, 2014
For tredje år i træk vil der med al sandsynlighed ikke blive foretaget olieefterforskningsboringer i havet ud for Grønland denne sommer. Det bekræfter Råstofstyrelsen over for Greenpeace.

21. januar 2014

Cairn Energy borede senest ud for Grønland i 2011.

 
Kort før ansøgningsfristen udløber har de grønlandske myndigheder ikke modtaget nogen ansøgninger eller hørt om konkret interesse fra et eneste af de selskaber, der har licens til olieefterforskning ved Grønland.

”Det er rigtigt godt nyt. For tredje år i træk holder olieselskaberne sig væk fra de risikable boringer og udledning af store mængder kemikalier til de grønlandske have. Et større olieudslip i grønlandske farvand vil være katastrofalt både for miljøet og fiskeriet, og ingen – hverken det danske forsvar eller selskaberne – kan rydde op, når først uheldet er ude. Jeg håber inderligt, at den grønlandske regering vil bruge tænkepausen til at genoverveje, om olieboringer er den rigtige vej at gå for at sikre udvikling og arbejdspladser,” siger Jon Burgwald, arktisansvarlig i Greenpeace.

Den grønlandske regering tildelte kort før jul fire nye licensblokke ud for Nordøstgrønland. Der er foretaget 14 prøveboringer i Grønland, alle sammen på Vestkysten og alle sammen uden oliefund. Senest borede det skotske selskab Cairn Energy ud for Nuuk i 2011.