Sent i aftes bekræftede H&M, en af verdens største tøjkæder, at de vil stoppe brugen af alle farlige kemikalier, fra hele deres produktionskæde. Beslutningen blev taget 8 uger efter lanceringen af Greenpeaces kampagne for at afgifte hele tøj-industrien.

I mange år har der i modebranchen og blandt kunderne været fokus på indholdet af farlige kemikalier i tøj. Trods ihærdige forsøg på at vaske de giftige stoffer ud inden de lander på markedet, viser erfaringen dog tydeligt at de før eller siden dukker op i tøjet som vi bærer.  Sommerens skandaler omkring fund af kræftfremkaldende stoffer i tøj fra danske Bestseller viser, at tager man for sig af de stærke retter ved kemikalieindustriens cocktail-parties... hænger lugten ved i tøjet.

Med en forretningsmodel som bygger på ansvarlighed og aktiv deltagelse i samfundet har H&M valgt at gribe til nældens rod og én gang for alle komme helt ud af afhængigheden af giftige kemikalier.

H&Ms kunder kan være glade og tilfredse. Men de helt store forandringer vil ske langt borte, hvor tøjet produceres. I Kina er 70% af floderne forurenede. Floden er livsnerven der forsyner millioner af mennesker med drikkevand og fiskemuligheder. For disse mennesker er det af afgørende betydning at forureningen ophører, og H&M vil nu være med til at lede modebranchen i en sund og holdbar retning.

Kun døde fisk følger strømmen - Hvem er den næste tøjproducent der vil være blandt de levende fisk?