I dag er DEN dag, jeg og en masse andre Greenpeace-ansatte, -frivillige og -støttemedlemmer har ventet på. I dag døber vi den nye Regnbuekriger – the Rainbow Warrior III. Og jeg kan forsikre jer for, at det er et lækkert syn. Se selv efter, når vi sender ’live fra Bremen’ kl. 13.45. Masterne er såkaldte A-master og er så høje som en 15etagers bygning – eller 33 af mig. De bærer 1260 m2 sejl – i næsten tre gange så mange som Rainbow Warrior II kunne. Netop denne optimerede vindudnyttelse er en af de ting, der gør dette skib til toppen af poppen og det grønneste af sin slags på alle de syv verdenshave. Andre nævneværdige detaljer er hybridmotorerne, – som også er installeret på de fire højhastighedsredningsbåde ombord - skroget designet for maksimal energibesparelse og den miljøvenlige maling, der sikrer den klassiske grønne baggrund til den hvide due og regnbuen uden at forurene havene.

Sammen med mig her er også det prisvindende produktionsselskab fra Sverige. De vil lave en dokumentar i 15 afsnit, der bliver vist på internettet. De startede med at filme i det øjeblik, de ankom til havnen tirsdag aften. De har aldrig været involveret i Greenpeace før, så det er ikke overraskende også et imponerende syn for dem. Så de kunne ikke dy sig for at lave en lille godbid – en teaser til dokumentarserien. Se den her.

Ham, jeg selv har glædet mig mest til at møde, er vores nærmest ikoniske generalsekretær, Kumi Naidoo. Jeg kender folk, der vil bide deres egen lillefinger af for at spendere en dag med denne tidligere menneskerettighedsforkæmper fra Sydafrika, der har formået at blive hele organisationens stolte totempæl. Han er virkelig en mand, man kan se op til og finde inspiration i. Og Hn svigtede ikke mine forventninger! Og nu går han og snakker om at han ville dele hytte med Pablo, når han skal ombord. Heldige Pablo.

Pablo Bullrich fra Argentina er her sammen med mig og Harmony Lambert fra USA her. Vi er de første matroser på RWIIIs første tur og lige nu løber de rundt og hjælper til med alle forberedelserne. Ud over at være ansvarlige for nogle af alle aktiviteterne i havnene, hvor skibet vil lægge til, skal vi også assistere kokken i køkkenet og blogge, twitte og opdatere vores facebookside så ofte som muligt, så I derhjemme kan følge med i, hvilke aktiviteter vi indlader os på, hvor end vi ender.

I går aftes mødte jeg Rainbow Warriors gudmor. Ingen dåb uden gudmor! Melina Laboucan-Massimo er en virkelig interessant person. Ikke alene er hun aktiv miljøforkæmper – hun er også Cree. Cree er den indianske stamme, der i sin tid var med til at give Rainbow Warrior I hendes navn. Navnet opstod ud af en gammel Cree-filosofi. Det skal blive særdeles interessant at høre hende tale denne eftermiddag, hvor hun også vil indvie det nye skib i denne filosofi. Hun er den sidste, der skal tale, inden dette smukke skib får smidt en flaske champagne efter sig.

Jeg håber, du vil nyde at følge Rainbow Warrior III på hendes rejse og i hendes kamp for en ansvarlig brug af vores fælles planet.