Nedtællingen er begyndt til dagen, hvor Greenpeace sender den store I ♥ Arctic-kampagne ud over rampen i hele verden.

Vær med, når vi i over 30 forskellige lande og endnu flere byer står sammen i en fælles opfordring til politikerne om at beskytte Arktis.

Formålet er at sætte fokus på det arktiske miljø, der er truet af klimaforandringer, overfiskeri og olieindustriens jagt efter det sorte guld. Hvis selskaberne får lov til at gennemføre deres ødelæggende fremmarch, kan det få uoprettelige konsekvenser for det enestående miljø og dyreliv højt mod nord. Derfor siger Greenpeace stop!

Og du kan være med! Jo flere vi er, desto større politisk gennemslagskraft kan vi have.
I Danmark forbereder frivillige og aktivister sig lige nu på dagen, hvor verden samles for Arktis. Vi afholder det store I ♥ Arctic arrangement på Den Røde Plads på Nørrebro, søndag den 21. april, kl. 12-16.30.

3. april 2013

 

Som i resten af verden kan du blive en den af et levende I ♥ Arctic-banner, der sender et klart signal om, at vi tager problemerne i Arktis alvorligt. Det bliver en festlig dag for børn og voksne hvor du kan opleve koncerter med bl.a. Rumpistol, Fastpoholmen og Jonas Breum, taler, loppemarked og meget mere. Sæt et kryds i kalenderen, og tag venner og familie med!

Læs mere om eventet og tilmeld dig her.

Nej til arktiske olieboringer
Med I ♥ Arctic vil vi styrke de kritiske røster og vise, at det nytter, når vi står sammen for at ændre den alvorlige kurs. Knap tre millioner mennesker har nu skrevet under på kravet om at beskytte Arktis og holde olieindustrien ude af området.

For nylig blev det kun alt for tydeligt gjort klart, at olieindustrien ikke er rustet til at bore i Arktis, da Shells borerig, Kulluk, stødte på grund i Alaska. Den amerikanske regerings evalueringsrapport kritiserede efterfølgende Shell i skarpe vendinger for at have boret videre på trods af, at det var sikkerhedsmæssigt uforsvarligt. Det er altså kun et spørgsmål om tid, før den arktiske natur betaler prisen. Shell har omsider indset, at de ikke magter opgaven og satte derfor deres arktiske aktiviteter på ”pause” for resten af 2013.

Men ”pause” er ikke godt nok. Nu er det op til os at presse oliebranchen og regeringerne til at trykke på ”stop”.

Vær med til at sige stop!
Ved at blive en del af menneskebanneret til I ♥ Arctic, kan du være med til at sende et klart signal til de politiske ledere og Det Arktiske Råd, hvor Danmark spiller en nøglerolle.

Vi har tre klare krav:
• Forbud mod olieboringer
• Forbud mod industrielt fiskeri, der ikke er bæredygtigt
• Det ubeboede område omkring Nordpolen skal være et fælles, globalt naturreservat

Du kan gøre din indflydelse gældende både ved at møde frem søndag den 21. april og underskrive de politiske krav her.

Du kan også skabe dit eget levende I ♥ Arctic banner.

Sammen kan vi gøre en forskel!