Tech og business-medier summede i denne uge med nyheden om, at Facebook vil bygge deres første datacenter udenfor Amerika i Luleå i Sverige – på kanten af den arktiske cirkel. Og det er fornuftigt nok af flere årsager.

Ved at placere datacenteret højt mod nord i temperaturer, der stort set aldrig kravler over 25 grader - selv på de varmeste sommerdage – kan energiforbruget til kølingen af de store servere nedsættes betydeligt på grund af den naturlige køling. Men trods det, skal det 28.000 kvadratmeter store anlæg kræver en kapacitet på 120 MW for at kunne lagre vores statusbeskeder, 'likes' og billedkommentarer på det sociale netværk.

Og her er placeringen i Luleå heller ikke en dårlig idé, da Facebook har muligheden for at vælge at købe strøm fra en udbyder, der udelukkende leverer el baseret på vedvarende energi ind i det lokale energimix. For omkring Luleå ligger nemlig en del vandkraftværker, der producerer rigeligt med grøn strøm.

Alle detaljerne omkring datacenteret er ikke afsløret endnu, men det er selvfølgelig en glædelig nyhed for de 700.000 personer, der har deltaget i vores Unfriend Coal-kampagne at se, at Facebook i en vigtig beslutning som placering af det første servercenter udenfor Amerika tænker i energibesparelser og vedvarende energikilder.

Det er vigtigt, at store internet-baserede virksomheder tænker i grønne investeringer. Det strømforbrug, der kræves for at holde det globale internettet kørende, svarer nemlig til strømforbruget i det femte mest strømforbrugende land i verden.

Lad os holde presset på Facebook og blive ved med at kræve, at vores klik og vores 'likes' skal være grønne. Bliv en del af Unfriend Coal på Facebook.