Som det trettende internationale tøjmærke har italienske Benetton besluttet sig for at følge Greenpeaces opfordring til senest i 2020 at have afsluttet al brug af giftige kemikalier i forbindelse med deres tøjproduktion.

Blandt de første delmål er udfasningen af kemikaliegruppen PFC, en type menneskabte kemikalier, som bruges til at gøre tøj vandtæt og smudsafvisende. Kemikaliet, der kan måles i blodet hos mennesker overalt på kloden, inklusiv i navlestregen hos gravide og i nyfødte børn, kan allerede idag erstattes med langt bedre alternativer.

Benetton har lagt en plan, som vil betyde, at brugen af PFC helt er tilendebragt med udgangen af 2015. Greenpeace vil naturligvis følge dette nøje, og sikre at målene nåes til tiden.

Gruppen af tøjfirmaer som anerkender deres ansvar for en bæredygtig produktion stiger. Blot siden december 2012 er listen udvidet med Zara, Mango, Esprit, Levi's, Uniqlo og nu senest Benetton.

Størrelsesmæssigt er Benetton sammenlignelig med den danske Bestseller-koncern, som på miljøområdet igen har måttet se sig overhalet af mere progressive konkurrenter.
Tøj fra tre brands fra den danske tøjgigant, Jack & Jones, Vero Moda og Only, blev i 2012 undersøgt nærmere af Greenpeace, og man fandt i den forbindelse det miljøskadelige kemikalie NPE i 11 ud af 14 stykker tøj fra firmaet.