En ny meningsmåling skulle angiveligt vise, at 58 % af de københavnske billister er imod en betalingsring, mens en tredjedel er for - og at hver fjerde bilist i København overvejer at skifte parti med henvisning til S-SF forslaget om at ville indføre en sådan. Undersøgelsen er bestilt – og betalt(?) - af folketingskandidat for Venstre, Martin Geertsen, som til BT udtaler: ”Dette med at skulle betale for at køre hjem til sin egen bopæl er enormt grænseoverskridende”.

Jeg synes, det ville klæde Martin Geertsen, at offentliggøre undersøgelsen, som er udført af YouGov Zapera i sin helhed, så vi kunne få en ”oplyst” diskussion om, hvad undersøgelsen i sin helhed viser og eventuelt af dens lødighed.

Når Martin Geertsen videre udtrykker frygt for, at ”betalingsringen griber lige ned i folks pengepung, og rammer den måde, de lever deres liv på,” synes jeg han bør overveje at droppe sit kandidatur til folketinget”. For det er faktisk det, politik handler om – som politisk autoritet at opstille rammer for individer af hensyn til ”fællesskabet”. For ellers kunne der ikke inddrages skatter og dermed ingen sygehuse, skoler, retsvæsen og politi… og ingen miljøregler.

Af samme årsag tager modige og ansvarlige politikere - som nøgternt har vurderet de meget store problemer, som en stigende biltrafik ind og ud af København skaber i form af trængsel, støj og forurening - initiativ til at begrænse disse dybt alvorlige problemer via et forslag om etablering af en betalingsring.  Det vil komme til at koste nogle bilister, der ikke begrænser deres kørsel, penge, som kan bruges til opgradering af den offentlige transport og formindskelse af førnævnte problemer.  For eksempel at formindske det væsentlige bidrag bilismen udgør luftforureningen i København – en luftforurening, som 500 Københavnere dør af årligt – i sandhed et ret massivt indgreb i den måde folk lever deres liv på, Geertsen!

Men Geertsen vil ifølge dagens BT skabe mindre trængsel i byen ved at ”bruge gulerod” og ”ikke pisk” og ved at udbygge metroen og bygge en havnetunnel.  Hvor modigt! Hvor skaffer Geertsen i øvrigt pengene fra til de nævnte projekter, uden at gribe ind i ”folks pengepung og liv”: Og kunne Geersten måske oplyse os om, hvad disse projekter samt ”guleroden” samlet vil have for resultat på trængsel, støj og luftforurening i København?