I fredags lagde Greenpeace en video på Youtube, klippet sammen fra optagelser, der angiveligt stammer fra den russiske Gazprom platform kaldet Prirazlomnaya.

Besætningsmedlemmer ombord på platformen har lagt en række optagelser på nettet, der viser et større support-skib kollidere med platformen og en sikkerhedsstige, der bliver flået af i en storm. Scenerne ligner til en forveksling en katastrofefilm, men er desværre virkelighed. Det er i høj grad bekymrende, da Prirazlomnaya snart bliver den første platform til at producere olie fra det isfyldte Arktiske Ocean.

#stairaxeguy har efter videoen kom ud også tiltrukket sig en del opmærksomhed på det sociale medie Twitter.

SE VIDEOEN:   

I dag kan Greenpeace i Rusland så afsløre, at et andet af Gazproms arktiske olieprojekter har alvorlige problemer. Gazprom har hyret den rumænske borerig, JSP Jupiter, til at bore en efterforskningsbrønd i feltet Dolginskoe placeret i det sydøstlige hjørne af Barentshavet.

Hverken Gazprom eller JSP Jupiter har imidlertidig erfaring med at bore offshore i Arktis, og nu er det kommet frem, at der ikke findes en miljøredegørelse for efterforskningsboringen i Dolginskoe, hvilket ellers er nødvendigt ifølge russisk lov.

Det er ikke første gang, at Greenpeace påpeger problemer omkring Gazproms olieboringer i Arktis. Sidste år udførte  generalsekretæren for Greenpeace, Kumi Naidoo, sammen med en håndfuld aktivister en protestaktion på platformen Prirazlomnaya efter det kom frem, at Gazprom ikke havde en gyldig beredskabsplan.På nippet til at producere den første olie valgte Gazprom efter afsløringerne at udskyde deres operation.

17. september 2013

Action Against Gazprom's Arctic Drilling © Denis Sinyakov / Greenpeace

 

Her, et års tid efter, føler Gazprom sig åbenbart igen klar til at igangsætte produktionen fra Prirazlomnaya. Olieselskabet har endnu ikke offentliggjort en fuld beredskabsplan, men derimod kun ét kort resume. Gazproms olieplaner er foruroligende, da det er tæt på umuligt rydde op efter et oliudslip i isfyldt farvand.

Havet, hvor Prirazlomnaya står placeret, er kun isfrit 110 dage om året og temperaturen kan falde ned til -50 grader. Olieplatformen er placeret omkring 1000 km væk fra den nærmeste føderale redningsstation i Murmansk. Hvis en ulykke indtræffer med et oliespild til følge, kan de tre nærliggende naturreservater – hjem til bl.a. isbjørnen og hvalrusen – meget let blive ofre.

Og når det nu handler om sikkerheden ved olieboringer, så bør vi ikke glemme Kolskaya-tragedien. I december 2011 mistede 53 mennesker livet, da Kolskaya-riggen fik slagside mens den blev slæbt under en storm. Gazprom er måske ikke direkte ansvarlige for ulykken, men selskabets  indblanding var tydelig, specielt fordi selskabet havde skåret i budgettet og nedprioriteret sikkerhedsforanstaltningerne.

Olieselskaberne er alene i Arktis. De er alene om at føre opsyn med deres boringer, og de er alene om at rydde op efter en ulykke. Derfor er det nødvendigt, at de arktiske lande og deres regeringer træder i karakter og forbyder olieboringer i det isfyldte Arktis samt  arbejder for, at den ubeboede del af Nordpolen bliver udnævnt til globalt naturreservat.