Valgkampen er slut, rød blok har vundet valget, og netop de partier har lavet en fælles plan for at stoppe afhængigheden af kul, olie og gas til fordel for 100 % vedvarende energi i 2050. For el- og varmesektoren er det faktisk allerede i 2035. Det er en plan, som vi i Greenpeace glæder os rigtig meget over, men som vi naturligvis også har tænkt os at holde en kommende regering fast på.

Klima og energi-området er da også det område, hvor enigheden blandt de fire partier i rød blok er størst, så alt tyder på, at den grønne manøvre lykkes. Og det er vigtigt, at den gør det, for benarbejdet med at omstille det danske energisystem skal gøres inden for de nærmeste 10 år.

Vi håber, at du vil give en hjælpende hånd. Smøg ærmerne op sammen med os på lørdag kl. 14.00 og vær med til at give kloden et skub ind i den fossilfrie fremtid – en fremtid med 100 % vedvarende energi.

Det kræver muskler, men vi er ikke alene om øvelsen. Under overskriften ”Moving Planet” samles mennesker fra hele verden lørdag om at skubbe på.  Indsatsen er et vigtigt signal på et yderst vigtigt tidspunkt, for embedsmænd og politikere er i gang med at forberede sig til det næste topmøde om klima, COP17. Denne gang i Durban. Og klimaet har behov for, at fiaskoen fra klimatopmødet i København bliver begravet, og at der kommer fuld fokus på at nå til enighed om konkret, bindende handling, så det er muligt at afbøde de værste konsekvenser af klimakrisen.

I København starter turen i jogging og langsomt cykeltempo fra Christianshavns Torv kl. 14, forbi Bella Center til Amager Strandpark, hvor vi sammen vil danne et stort menneskebanner, der siger "100 %".

I Århus går turen på cykel fra Rådhuspladsen kl. 14 til Tangkrogen, hvor vi folder et stort banner ud ved vandet.

Tag dine venner og din familie ved hånden. Det er vigtigt, det bliver hyggeligt, og det bliver helt sikkert også et dejligt minde at have med hinanden.

Vi ses på lørdag!

Læs mere om alle de globale aktiviteter her.

Kontakt: Christina Koll, presseansvarlig, klimakampagnen, 28109021