Med kun otte uger til at Verdenstopmødet om bæredygtig udvikling starter i Rio - Rio+20 - er der en alvorlig risiko for, at værtslandet for topmødet - Brasilien - igen forøger den hastighed, hvormed den brasilianske regnskov fældes.

Netop beskyttelsen af regnskoven og den biologiske mangfoldighed, som den indeholder, er et centralt spørgsmål på mødet i Rio. Den hastighed hvormed skoven globalt er blevet fældet - hovedsageligt ved at tropisk regnskov er blevet omdannet til landbrugsformål – var, lidt opmuntrende, faldet en anelse de seneste årti. Nettofaldet var i perioden 1990 til 2000 på 8,3 mio. hektar årlig, men faldt i perioden 2000 til 2010 til 5,2 mio. hektar årligt. (FAO, 2010).

Men hvis den ændring af skovlovgivningen, som det brasilianske parlament vedtager i dag, træder i kraft, så peger alt i retning af at den hastighed hvormed regnskoven ryddes, igen vil stige drastisk. Håbet er, at den brasilianske præsident Dilma vil nedlægge veto mod den udvanding af skovlovgivningen som kongressen forsøger at få indført.