Man skulle jo tro, det var løgn. Nu har Michael Dell udsat sit chefmøde efter Greenpeace’ aktioner i dag. Det handler øjensynligt om, at Dell ikke er klar med den lovede plan til udfasning af PVC og bromerede flammehæmmere inden 2011. I Indien, Holland og her i Danmark har Greenpeace ellers markeret dagen med bannere på Dell’s nationale hovedkvarterer.

Her i Ørestaden, hvor jeg står, hænger et stort banner med teksten ’Michael Dell: drop the toxics’ og foran hovedindgangen deler frivillige flyers ud, der forklarer hele problemet. Nemlig at Dell med Michael Dell’s egne ord skulle være "the greenest technology company in the world”. Dell ville være helt fri for de farlige kemikalier i 2009. Det lykkedes ikke. Der er stadig bromerede flammehæmmere og PVC i alle deres produkter og nu hedder det nye løfte fra Dell, at de er udfaset fra computerne i 2011.

Aflysningen kan vel tages som et tegn på, at Dell har opdaget, at Greenpeace har tænkt sig at kigge virksomheden over skuldrene og sikre, at den ikke løber fra løfterne én gang til. Her i København blev jeg i hvert fald vel mødt af den nordiske salgschef her til eftermiddag og han sætter et møde op med administrerende direktør, Steg Jørgensen, efter påske. Så nogen lytter, Dell får ikke fred fra Greenpeace foreløbig og vi glæder os til at se resultatet af Michael Dell’s chefmøde, når det nu bliver afholdt d. 19. april.