Topmødet er lige rundt om hjørnet, og det er fantastisk at se, hvordan aktiviteterne for alvor begynder at tage form. Vi har bl.a. arbejdet for at skabe nogle rammer, hvor befolkningen kan give udtryk for deres krav til politikerne om en ambitiøs, fair og juridisk bindende aftale. Her tænker jeg på den store familievenlige demonstration lørdag den 12. december.

Her vil vi i fællesskab med over 400 organisationer, netværk og foreninger fra hele verden gå fra Rådhuspladsen til Bella Center. Personligt ser jeg selvfølgelig mest frem til at fortælle politikerne, at det ikke er befolkningen, der står i vejen for en aftale, og vise ungerne, at en decemberdag kan bruges på noget så fornuftigt som at demonstrere for en bedre fremtid for os alle.

Jeg ser også frem til at høre Greenpeace’ nye internationale generalsekretær, Kumi Naidoo, tale til demonstrationen. Kumi Naidoo overtog rattet i Greenpeace for blot to uger siden, men han er absolut ingen nybegynder, eftersom han har været aktiv indenfor den sociale retfærdighedsbevægelse siden han var 15 år.

Demonstrationen vil være delt op i blokke, og hvis du har lyst til at gå sammen med os fra Greenpeace, skal du kigge efter en stor ballon-snemand på Christiansborg Slotsplads. Vælger du at følges med os, får du også muligheden for at bære bannere med budskabet ’Kloden først. Mennesker først.’

Jeg håber vi ses lørdag den 12. december kl. 13 på Christiansborg Slotsplads ved ballon-snemanden.

Kan du imidlertid ikke vente helt så længe med at hilse på os, så har du også muligheden for at kigge forbi vores skib Artic Sunrise, når det ankommer til København og holder åbent skib. Skibet har været på hårdt arbejde hen over sommeren og efteråret. I sommer agerede skibet flydende forskningsfacilitet i de arktiske egne. I sensommeren deltog skibet i en kulaktion på Svalbard, og for bare to uger siden deltog skibet i en aktion mod finsk atomkraft i Femernbælt. Her er mulighed for at få et grundigt kig på et verdensberømt skib, der arbejder for at sende verden i en bæredygtig retning.

Vi holder åbent skib lørdag den 5. december fra kl. 9.00 til 16.00. Kl. 12 vil der være en særlig rundvisning. Du finder skibet på kajplads 139 ved Havnegade tæt på Christian IV’s bro i København. Du kan se placeringen på dette kort.

Jeg håber, at du ser frem til disse aktiviteter, akkurat som jeg gør, og til at vise politikerne, at de må fatte politisk mod og følge forskernes anbefalinger. Og husk at tage din familie med.