Vi har i Greenpeace åbnet en helt ny e-shop. Svensknøgler, bolte og koøjer står side om side med overlevelsesdragter, ankerkædeled og sejl på denne flotte side, der skal samle penge ind til færdiggørelsen af det stolte skiv Rainbow Warrior III.

Rainbow Warrior I var Greenpeace’ flagskib i de første mange år og udgjorde så stor en trussel for magthaverne, at den franske efterretningstjeneste sank skibet i Auckland havn i 1985. Fire år senere var vi klar med Rainbow Warrior II, som har stoppet transporter af illegalt tømmer, blokkeret havneindløb for kulforsyninger og afsløret omfattende piratfikseri i over tyve år og derfor nu trænger til at gå på pension. Arvtageren bliver det første skib i verden, der er bygget fra grunden som en kampagneskib. Det kan sejle hurtigt, lydløst, i varmt klima og koldt klima, det kan komme alle de steder, hvor andre sejler hen for at ødelægge miljø og klima. Der er laboratorium, multimediecenter og helekopterplads ombord og den er er grøn fra inderst til yderst – selv gummibådene bruger hybridteknologi, når de skal ud og stoppe miljøsynedere.

Så hvis du ligesom jeg ikke nåede Valentinsgaven til manden, så giv ham en møtrik på verdens sejeste skib. Eller stik mormor en symaskine eller lillebror en rulle bannerstof. De bliver sikkert lige så glade for gaven, som miljøet bliver for båden.