I går tillod fødevareminister Mette Gjerskov (S) muslingeskrab i de naturbeskyttede områder i Limfjorden. Det er utrolig skuffende og betyder, at naturen i fjorden endnu engang ofres for et erhverv, der i sin nuværende form aldrig bliver bæredygtigt.

Til trods for, hvad der står i pressemeddelelsen fra Fødevareministeriet, så er der nemlig ikke noget, der hedder bæredygtigt muslingeskrab.

Selv DTUs vurdering af det nye redskab sammenlignet med det gamle konkluderer, at: "Sidescan kortlægning, dykkerundersøgelser og bundfaunaundersøgelser kunne ikke fastslå nogen forskel mellem redskabernes bundpåvirkning." 

Ud over den generelle skuffelse over afgørelsen, så skriger det til himlen, at Fødevareministeriet endnu engang laver direkte usandt spin ved at forsøge at kalde en muslingeskraber for skånsom. Det er desværre ikke første gang, at en ødelæggende fangstmetode kaldes for skånsom – det har de nemlig gjort før!

Der er dog også et lille lys i mørket, og jeg er rigtig glad for udmeldingen fra fødevareministeren om, at der på længere sigt må findes alternativer til det nuværende muslingeskrab.

Der ser jeg frem til.