Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Aktion i Danmark sydøst for Møn mod Shell-skib

Pressemeddelelse - 4. maj, 2012
For tredje gang på fire dage laver Greenpeace aktion mod isbryderen Nordica, der er på vej fra Finland til Arktis for at hjælpe Shell med olieboringer. I tre timer har 14 aktivister fra fire lande – Danmark, Tyskland, Sverige og New Zealand - i gummibåde og med håndbannere stoppet skibet sydøst for Møn i Femern Bælt med krav om, at Shell stopper sine planer om at bore efter olie i Arktis til sommer.

Shell er det første store internationale olieselskab, der starter et boreprogram op i Arktis, og resultaterne af de boringer vil blive fulgt med stor interesse; hvis der bliver fundet olie til sommer, så står en lang række store olieselskaber klar til at gå ind i Arktis.

”Det er nu, vi skal sikre at vores børn og børnebørn kan opleve et Arktis fri for oliekatastrofer og kæmpetrawlere. Hvis vi tillader Shell at bore og finde olie til sommer, som deres plan er, så starter oliejagten for alvor i det sårbare og unikke Arktis. Og det kan vi ikke tillade. Derfor gør Greenpeace hvad Søvndal og resten af Regeringen ikke er i stand til; nemlig at handle for at beskytte Arktis”, siger Henrik Beha Pedersen, kampagnechef i Greenpeace.

Aktionen denne morgen kommer efter to lignende aktioner denne uge, da 20 aktivister gik ombord på Nordica i Helsinki, Finland. Efter det første hold af aktivister var fjernet af politiet, ankom yderligere 22 aktivister til skibet i to gummibåde og tre kanoer. To dage senere klatrede seks aktivister ombord på samme skib ud for Øland i Sverige og blev der i 10 timer, indtil de svenske myndigheder blev tilkaldt. Karlskrona blev aktivisterne fjernet af specialstyrker og arresteret.

Blandt aktivisterne er danske Signe Hvalsøe Andersen fra København.

”Jeg vil gerne kæmpe for, at jeg får lov til at opleve min drøm om et bevaret Arktis gå i opfyldelse. Jeg vil ikke være den, der står med regningen efter Shells olieeventyr og årtiers overforbrug af fossile brændsler. Jeg kan stadig nå at gøre en forskel, og derfor er jeg er med i aktion mod Shells isbryder i dag,” siger Signe Hvalsøe Andersen.

Kontakt
Henrik Beha Pedersen, kampagnechef i Greenpeace, mobil 22 88 16 15
Karen Albertsen, pressemedarbejder, mobil 28 35 91 30

Billeder og video vil løbende blive lagt ud til download her

Følg aktionen på twitter #SaveTheArctic