Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Aktivister fjernet ved aktion i Finland – nye aktivister ankommet!

Pressemeddelelse - 1. maj, 2012
Helsinki, Finland, 1. maj 2012 – Politiet i Helsinki fjernede for kort tid siden omkring 20 aktivister fra 13 forskellige lande, blandt andet Danmark, fra Shells isbryder Nordica. Men ikke så snart havde politiet fjernet aktivisterne, før nyt hold aktivister genoptog aktionen – denne gang fra vandsiden.

De tilbageholdte aktivister klatrede i morges ombord på den Shell-chartrede isbryder Nordica, der ifølge planen skal sejle fra Helsinki i dag med kurs imod Arktis. Her skal Nordica hjælpe ved Shells olieboringer midt i juli nord for Alaska. Aktivisterne hængte bannere op på skibet og flere låste sig selv fast inde i skibets rum – før de for kort tid siden blev fjernet af politiet.

En anden gruppe aktivister er netop ankommet til skibet fra søsiden i 2 gummibåde og tre kanoer og er i gang med at omringe skibet med bøjer, så det ikke kan forlade havnen. Nogle af aktivisterne klatrer ombord på skibet med fortøjningsreb, mens andre forsøger at male STOP SHELL på skibets side.  

”Som isen smelter i Arktis og gør de arktiske områder tilgængelige, så bliver beskyttelsen af Arktis et af de største moralske spørgsmål i vores tid. Ønsker vi som menneskehed for alt i verden at få fat i de sidste dråber af den forurenende olie, der alligevel snart slipper op – eller vil vi for alle fremtidige generationer hellere beskytte det smukke og unikke Arktis? Greenpeace er ikke i tvivl og vil gøre alt, for at de 400.000 mennesker verden over, der har skrevet til Shell og bedt dem stoppe deres arktiske olieplaner, bliver hørt,” siger Jon Burgwald, Arktis ansvarlig.”

Billeder og video fra aktionen kan downloades her

Tags