Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Greenpeaceaktion mod Shell i Aarhus

Pressemeddelelse - 16. juli, 2012
Shells tankstation på Skanderborgvej 123 fik i dag et noget andet udtryk end normalt. Greenpeace-aktivister kravlede mandag morgen op på taget og udskiftede stationens berømte muslingelogo med bannere påtrykt teksten ”Get the (S)hell out of the Arctic”.

16. juli 2012 -  I alt 15 aktivister deltog i aktionen, der er en del af den verdensomspændende Greenpeace-kampagne Save the Arctic. Kampagnen er iværksat for at beskytte Arktis mod olieboringer, der kan have katastrofale følger for det følsomme miljø.

”Klimaforandringer og olieselskabers tanketomme beslutning om at lede efter olie i det kolde nord sætter den arktiske natur og de unikke dyr under et meget hårdt pres. Olieselskaberne står som grådige ulve, der venter på byttet – og blandt olieselskaberne er det Shell, der glammer højest”, siger arktisansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald.

Aktionen i Aarhus kommer i forlængelse af weekendens Greenpeace-aktioner mod Shells hovedkontor i Amsterdam, der kickstartede en verdensomspændende kampagne mod Shells omfattende jagt på olie i Arktis. Rundt om i hele verden vil Greenpeace lave aktioner mod Shell for at gøre offentligheden og politikerne opmærksom på de store miljømæssige konsekvenser, selskabets boringer har. Ikke kun for miljøet på Arktis – men for os alle sammen.

”Arktis skal beskyttes, og det er lykkedes før. Ved at stå sammen har vi tidligere sikret, at Antarktis i dag beskyttes mod industriel rovdrift. Kun ved at tænke stort og ved at stå sammen, kan vi gøre en forskel. Greenpeace kan ikke gøre det alene, men hvis vi står sammen, så kan politikerne ikke overhøre os, siger Jon Burgwald, arktisansvarlig, Greenpeace.

www.SavetheArctic.org er en international kampagne for at beskytte polarområdet fra industriel udnyttelse. En lang række musikere, kunstnere og skuespillere har aktivt støttet kampagnen med kravet om, at det arktiske miljø og dyreliv skal reddes for fremtidige generationer. Ved hjælp af underskrifter fra offentligheden samt aktioner og politisk pres er målet, at få FN til at frede Nordpolen og stoppe industriel rovdrift og olieboringer i det arktiske område.


Kontakt

Jon Burgwald, arktisansvarlig, Greenpeace. Tlf: 40818898

Kristian Jessen, kommunikationsansvarlig, Greenpeace. Tlf: 20762385

Billeder kan hentes her