Cookies hjælper os med at informere dig bedre om vores arbejde (og aktioner). Privacy Policy

Mango fjerner giftige kemikalier fra tøjet

Pressemeddelelse - 4. december, 2012
Den globale tøjkæde, Mango, fjerner giftige kemikalier efter Greenpeace-afsløring

 

Listen af globale tøjkæder, der tilslutter sig Greenpeace’ Detox-kampagne, blev lidt længere i dag. Den globale tøjkæde, Mango, følger nu i fodsporene på verdens største tøjkæde, Zara, og udfaser brugen af alle giftige kemikalier i tøjproduktionen. Udfasningen forventes afsluttet i 2020.

Forpligtelsen til at fjerne kemikalierne kommer i forlængelse af en Greenpeace-rapport fra den 20. november, der afslørede massive mængder af giftige kemikalier i tøj fra store globale tøjkæder. Heriblandt Zara, Mango, Calvin Klein, Levi’s og ikke mindst mærkerne Jack&Jones, Vero Moda og Only fra den danske Bestseller-koncern.

Men mens Bestseller stadig ikke vil fjerne de giftige kemikalier fra tøjet, så er der med Mango tilføjet endnu et tøjfirma på listen over firmaer, der gerne vil fjerne kemikalierne.

”Mango og Zara har vist, at giftige kemikalier hører fortiden til. Med denne forpligtelse følger Mango nu i fodsporene på H&M, Marks & Spencer, Nike, Adidas og ikke mindst Zara i kampen mod kemikalierne. Allerede i løbet af juli 2013 har Mango forpligtet sig til at fjerne alle perflourerede stoffer (PFC), og det sender et klart signal til tekstilindustrien, at det er slut med at bruge hormonforstyrrende kemikalier. Det er glædeligt for både forbrugerne, miljøet og de mennesker, der bor i områder, hvor tekstilproduktionen med de giftige kemikalier foregår," siger kemimedarbejder i Greenpeace, Erik Albertsen.   


Netop den massive forurening har Greenpeace sat under lup. I går udgav Greenpeace en rapport om de forfærdelige konsekvenser, som den kinesiske befolkning lever under i områder med stor tekstilproduktion.

”Miljøet bliver ødelagt, når producenterne skyller de farlige kemikalier ud i naturen, efter de er blevet brugt. Producenterne er med til at forurene naturen med svært nedbrydelige og sundhedsskadelige kemikalier. Hvis firmaerne mener, at de vil producere miljøvenligt tøj, så bør de straks stoppe brugen af alle giftige kemikalier. Til gavn for børn, voksne og naturen," siger Erik Albertsen.

Læs hele rapporten fra Kina her.

Se billederne fra de forurenede områder her.

Kontakt.

Erik Albertsen, kemimedarbejder, Greenpeace. Tlf. 2612 1160

Kristian Jessen, kommunikationsansvarlig, Greenpeace. Tlf. 2076 2385